facebook

“Мовний” скандал в українському виші: професорка Драгоманова назвала Україну “лімфовузлом в тілі американської колонії” (фото, відео)

У Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова розгорівся “мовний” скандал через висловлювання одного з педагогів. Викладачка філософії й культурології Євгенія Більченко негативно висловилася на своїй сторінці в соцмережі з приводу переходу сфери обслуговування в Україні на державну мову.

 

“А цей закон – лише ланка ланцюга, черговий опухлий лімфовузол в тілі онкохворої американської колонії. Боляче дивитися, як налякано перелаштовується під новий маразм мій бідний непереможний народ”, – написала викладачка в соцмережі. Про це інформує ТСН.

Публікація професорки викликала шквал обурення серед колег, студентів вишу та звичайних українців. Соцмережі викладачки буквально засипали негативними коментарями на її адресу.

Заяви на відрахування від студентів

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Обурені висловлюваннями професорки університету студенти почали вимагати звільнення Євгенії Більченко. Деякі заговорили про відрахування з навчального закладу за власним бажанням через відсутність реакції з боку керівництва закладу і загалом через викладання професорів з такими поглядами у навчальному закладі.

“Професорка Більченко не поважає країну в якій живе, працює і заробляє, мову цієї країни, вважає війну Росії проти України громадянською війною, демократично обрану владу – неонацистським режимом. Крім того вона публічно заявляє про дружбу з Захаром Прилєпіним, виступає на телеканалах “ДНР”, Клименка та російському телебаченні, де розповідає про те, як її тут пригнічують. Прямо в “Фейсбук” заявляє також про те, що вона разом з керівництвом університету “підтирається скаргами”, які на неї надходять”, – написала студентка університету Марія Прошковська.

 


Дівчина додала: “І питання тут не тільки в її особистій позиції, а ще і в тому, що вона доволі м’яко, але системно промиває мізки студентам”.

У виші висловлювання Більченко назвали антиукраїнськими

На висловлювання своєї колеги негативно відреагували у профспілці університету Драгоманова. Тут повідомили, що думки Євгенії Більченко стосовно Закону України “Про функціонування української мови як державної” є “антиукраїнськими та антинародними і такими, що йдуть врозріз з моральними принципами та переконаннями колективу Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова”.

“Значна частина студентів, представників студентських самоврядних організацій та професорсько-викладацького складу висловилися за неприпустимість роботи викладача з такими переконаннями в НПУ імені М.П. Драгоманова”, – йдеться в повідомленні профспілки НПУ імені М.П. Драгоманова.

Тут також зазначили, що питання поведінки викладачки Більченко розглянуть на засіданні профспілкового комітету, громадської організації “Просвіта”, на засіданні комісії з академічної етики та зборах інших представницьких і громадських організацій. За результатами обговорення та розгляду планується проведення слухання цього питання на засіданні Вченої ради університету.

Більченко стверджує, що ректор її звільняти не збирається

Сама ж викладачка почала переживати за своє звільнення і, за її словами, мала розмову з ректором вишу. Про це вона розповіла у соцмережі.

За її словами, керівництво закладу не збирається її звільняти.

“Нешановні панове екстремісти, неонацисти та інші хуліганські коментатори! Тільки що розмовляла з ректором НПУ Віктором Петровичем Андрущенко. Очевидно, що він перебуваэ під тиском. Але! Я отримала від нього запевнення, що він несе відповідальність за свої слова і що він особисто мене звільняти не збирається. Це запам’ятайте гарненько, тричі вибийте у себе на підкірці і між усіма молекулярними складниками мозку. За словами ректора, звільняти за політичні погляди з університету – не його практика”, – написала викладачка.

Кількома днями раніше скандальна професорка написала відео звернення до президента України Володимира Зеленського з приводу тиску на неї щодо її “політичних вподобань та вільних висловлювань”.

Викладачка повідомила, що керівництво вишу має намір її звільнити і “позбавити засобів для існування”.

“Я – громадянка країни, яка відчуває себе “русской” і має російську ідентичність. Мене труять за вільні висловлювання у Мережі. Я зараз відчуваю колосальне інформаційне цькування, моральні та фізичні погрози”, – поскаржилася президентові Більченко.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Мовний” скандал в українському виші: професорка Драгоманова назвала Україну “лімфовузлом в тілі американської колонії” (фото, відео)