facebook

У Польщі послабили карантин, там відкрили торгові центри та музеї

З 1 лютого Польща пом’якшила епідемічні обмеження. Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське радіо.

 

З сьогоднішнього дня уряд Польщі пом’якшив епідемічні обмеження. Повною мірою відновили роботу торгові центри, музеї і галереї мистецтв, а також були скасовані години для пенсіонерів з 10:00 до 12:00.

“Оскільки ми відновлюємо торгівлю, ми також прийняли рішення прислухатися до закликів підприємців, і скасувати години для пенсіонерів”, – сказав глава польського Міністерства охорони здоров’я Адам Недзельський.

Скасування подальших обмежень очікується в середині лютого. В уряді, проте, попереджають, що це буде залежати від розвитку епідемічної ситуації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Процес вакцинації почався в Польщі 27 грудня 2020 року. За місяць в країну надійшло понад 1,2 млн доз вакцини американських виробників Pfizer і Moderna. В останні дні темпи поставок значно знизилися.

До кінця першого кварталу поточного року влада республіки розраховує прищепити 3,1 млн людей. В першу чергу в Польщі вакцинували медиків. Зараз настала черга літніх людей старше 70 років. Після планується щепити військових і вчителів, але до кінця березня всі доступні вакцини вже розподілені. Темпи вакцинації стримують обмежені обсяги поставок вакцин від виробників.

Депутати польського парламенту виступають за те, щоб влада республіки почали переговори з виробниками вакцин від коронавірусу, минаючи європейський механізм спільних закупівель. Як вказує польська влада, ця можливість аналізується, але ніяких рішень поки не прийнято. Всього республіка замовила 85 млн доз вакцин від коронавірусу різних виробників, яких вистачить щоб прищепити 50 млн осіб (одна з вакцин робиться один раз), що на порядок більше чисельності населення Польщі, що становить 38 млн людей.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Польщі послабили карантин, там відкрили торгові центри та музеї