facebook

Українцям розповіли, чи варто планувати відпустки на літо: є три сценарії

Чи безпечно зараз подорожувати Європою і чи доцільно планувати відпустку на весну-літо 2021 року з огляду на ще досі напружену ситуацію з коронавірусом у світі? Цим питанням все частіше задаються українці останнім часом.

 

Представники влади кажуть: сподіватися на те, що кудись все ж вдасться вибратися на відпочинок, можна. Але є три сценарії. І не всі вони аж надто оптимістичні. Деталі розповіла віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина у інтерв’ю ТСН.ua.

Сценарій №1

Планування травневих або літніх відпусток може бути ускладнено через продовження жорстких локдаунів по всьому світу. В такому випадку ми звичайно будемо обмежені у виборі країн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На сьогодні Державна авіаційна служба вже затвердила перелік країн для виїзду українців у літній сезон. Це природні туристичні напрямки, такі як:

Туреччина
Кіпр
Туніс
Чорногорія
Хорватія
Болгарія
Грузія
Албанія та інші.
Деякі з них країни ЄС.

Сценарій №2

Другий сценарій полягає у тому, що може бути суттєве зниження рівня захворюваності в Україні, і це звичайно сприятиме відкриттю кордонів.

Сценарій №3

Він полягає в тому, що передумовою доступу до певної країни буде отримання вакцини.

“На той час, як я вже говорила, не буде дефіциту в доступі до вакцини. Це не буде проблемою, так само і в Україні”, – зауважила Стефанішина.

Раніше повідомлялося, що туристи масово порушують карантин за кордоном.

Також ми писали про те, що нещодавно українських туристів побили та пограбували на популярному екзотичному курорті.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям розповіли, чи варто планувати відпустки на літо: є три сценарії