facebook

У Зеленського не бажають відновлювати пільги ветеранам, збільшувати субсидії та вирішувати конституційну кризу – Федина

У Зеленського не бажають відновлювати пільги ветеранам, збільшувати субсидії та вирішувати конституційну кризу – Федина

Владу Зеленського не цікавить відновлення соціальних гарантій ветеранам російсько-української війни, виплати субсидій малозабезпеченим українцям на оплату підвищеної вартості газу та електроенергії і реформування Конституційного суду України.

Про це заявила народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина на брифінгу у Верховній Раді України, передає пресслужба фракції.

Депутатка прокоментувала сформований порядок денний нової сесії парламенту, де відсутні важливі законопроєкти, спрямовані на розв’язання нагальних проблем та подолання кризових ситуацій.

“До порядку денного не включено проєкт закону про внесення змін до закону про статус ветеранів війни і гарантії їх соціального захисту щодо відновлення їхніх пільг та відновлення їхнього соціального захисту. А навіщо? Ну не потрібні нам, виявляється, ветерани. Точніше не потрібні владі Зеленського”,–наголосила представниця “Європейської Солідарності”.

“Так само не включене питання забезпечення субсидіями і забезпечення соціального захисту для тих верств населення, які не мають змоги сплачувати захмарні ціни за електроенергію, газ і, по суті, покривати інтереси олігархів”,–підкреслила депутатка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За її словами, це лише невеличка частина питань, які стосуються кричущих проблем з життя України і які тотально ігноруються сьогодні владою Зеленського і його монобільшістю.

“Якщо у нас демократія, як дехто розказує у різних інтерв’ю, то чому ці питання не винести на сесію обговорити в парламентському вимірі, а тоді приймати рішення. І тоді буде видно–хто працює на українську державу, а хто є слугою сусідньої”, підкреслила представниця “Європейської Солідарності”.

Нагадаємо, фракції “Європейської Солідарності” по всій країні ініціюють позачергові сесії місцевих рад і вимагають забезпечити українців додатковими коштами.  Відповідні проєкти рішень вже зареєстровані або підтримані у 239 місцевих радах різних рівнів.

Нагадаємо, “Європейська Солідарність” вимагає збільшити субсидії шляхом зменшення видатків на Офіс президента та силовиків.

Нагадаємо, у “Слузі народу” визнали, що підвищення тарифів суперечить обіцянкам Зеленського.

Раніше Кабінет Міністрів України знизив тариф на газопостачання для населення.

Раніше в уряді повідомили, що середня ринкова ціна на розподіл газу за 1 куб. м метр газу в Україні становить 1,11 гривні.

Нагадаємо, партія “Європейська Солідарність” заявила, що відновлення експорту газу з Росії–це червона лінія для влади Зеленського.

Раніше Україною прокотилась хвиля протестів проти підвищення цін на газ для населення, після чого уряд пішов на зниження ціни на блакитне паливо до кінця опалювального сезону.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Зеленського не бажають відновлювати пільги ветеранам, збільшувати субсидії та вирішувати конституційну кризу – Федина