facebook

У ПФУ розповіли, як нараховуватимуть пенсію по електронній трудовій книжці

Олександр Малецький розповів, для чого потрібен перехід на електронну систему обліку трудових відносин.
Верховна Рада прийняла закон про електронну трудову книжку. Заступник голови правління Пенсійного фонду України Олександр Малецький розповів в ефірі каналу “Україна 24“, як відбуватиметься заміна паперових трудових на електронні та чи не загубиться інформація для нарахування пенсії.

“По-перше, яка роль трудової книжки? Роль трудової – це, власне, інформація про трудові відносини. На сьогодні ця інформація вже поступає до ПФУ від роботодавців. Вона накопичується, вона є, включаючи посаду, професійні ознаки роботи, накази стосовно прийняття і звільнення з роботи. Ця інформація вже є.

Для того щоб нічого не загубилося, в ПФУ створюють відповідні умови. У нас є основний та резервний центри обробки даних, у нас проходить повне дублювання інформації. Тому загубитися нічого не може”, — сказав він.

Експерт пояснив, що перехід на електронну систему спростить збір інформації для нарахування пенсії працівнику.

“Вже сьогодні у нас в системі сертифікованого обліку створюється трудова книжка, накопиченої інформації є більше ніж за 20 років. І вона вже використовується для призначення пенсій. Щоб призначити пенсію, нам від людини необхідно мати певну інформацію. Одна з ключових інформацій – про її трудовий стаж, правильно – страховий стаж, та заробітну плату. Відповідна інформація, що в ПФУ вже накопичена протягом 20 років, але немає інформації, яка була до цього.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Власне, перенесення всієї цієї інформації з паперової книжки в реєстр застрахованих осіб дає нам можливість не вимагати від людини, якщо будуть якісь додаткові умови. Але в більшості випадків у нас буде інформація про трудовий стаж і зарплату, і ми зможемо по досягненню особою пенсійного віку без її звернення, якщо вона забажає і дасть таку згоду, то ми просто автоматично призначимо їй пенсію”, — сказав він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У ПФУ розповіли, як нараховуватимуть пенсію по електронній трудовій книжці