facebook

Верховний суд відмовив у позовах проти блокування каналів Медведчука

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду не став відкривати провадження у позовах проти указу президента України Володимира Зеленського проти каналів нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.
Про це повідомили на офіційному сайті Верховного суду України.

“Ухвалою у справі № 9901/22/21 позовну заяву громадянина залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків. Рішення мотивоване тим, що позивач не навів обґрунтування про порушення оскаржуваним Указом прав, свобод та інтересів, за захистом яких він звернувся до суду. Крім того, позивач не конкретизував підстав для залучення РНБОУ, ТОВ «НОВИНИ 24 ГОДИНИ», ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «112-ТВ», ТОВ «Нові комунікації» до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача”, – йдеться у повідомленні.

Суд також відмовив у відкритті провадження у справі № 9901/23/21, бо зміст позову свідчить про те, що він поданий в інтересах третіх осіб – власників згаданих в указі телеканалів.

Персональні санкції проти товариша Медведчука Тараса Козака були введені 2 лютого, коли відбулося засідання РНБО, а Зеленський підписав указ про введення обмежень в дію. Телеканали “112 Україна”, NewsOne, ZIK припинили трансляцію.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Верховний суд відмовив у позовах проти блокування каналів Медведчука