facebook

Українка стала донором органів для чотирьох пацієнтів

У середу, 10 лютого, у львівській Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги команди фахівців, до складу яких увійшли львівські лікарі і спеціалісти з Інституту серця МОЗ України, Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О. Шалімова провели чотири трансплантації органів: серця, печінки і нирок. Ще чотири врятовані життя. Це перші пересадки органів у 2021 році.

Як пише Zaxid.net, першим про трансплантацію органів повідомив директор Інституту серця Борис Тодуров.

«Тільки що закінчили ще одну трансплантацію серця у Львівській лікарні швидкої допомоги. Спільною бригадою трансплантологів виконані трансплантація серця, печінки і нирок. Олег Самчук і його дружня команда відмінно організували цей складний процес», – написав Борис Тодуров.

Львівські лікарі 10 лютого жодної інформації не давали, бо чекали закінчення всіх трансплантацій. Операції з пересадки серця і нирок пройшли швидше. Найдовше тривала пересадка печінки, яка завершилася близької 10-ї вечора.

Відомо, що донором органів стала 45-річна львів’янка, у якої розірвалася аневризма головного мозку. У таких випадках врятувати людину неможливо.

«Ми кілька днів намагалися врятувати пацієнтку, у її випадку медицина, на жаль, була безсила. Для родини жінки – чоловіка, вагітної доньки, сина і мами – її смерть стала величезним і неочікуваним ударом, бо ніхто з них навіть не підозрював про хворобу. Однак вони все ж знайшли в собі сили ухвалити, можливо, найважче в житті рішення, яке подарувало шанс одразу чотирьом людям», – повідомив 11 лютого директор Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, серце і дві нирки дісталися мешканцям Львова, а печінка – мешканці області.

Здорове серце тепер б’ється у грудях 22-річного Василя. Одну нирку отримала 36-річна Оксана, мама двох маленьких діток, другу – 34-річний Ярослав, тато двох маленьких діток. Печінку – 48-річна Галина, мама трьох дітей.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українка стала донором органів для чотирьох пацієнтів