facebook

Дитячий омбудсмен звернувся до правоохоронців через «роман» 8-річної моделі із 13-річним блогером

13-річний блогер Паша та 8-річна модель Мілана оголосили, що у них почався «роман». Згодом Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що звернувся щодо цієї історії до правоохоронних органів.

Про це діти повідомили в Instagram, а Кулеба — у Facebook.

Так, Міла написала, що почала зустрічатися з Пашею, а він на своїй сторінці це підтвердив. Також у профілях дітей можна побачити фото, де вони обіймаються, тримаються за руки, цілуються та разом сплять.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також діти взяли участь у челенджі, за умовами якого вони прикували себе наручниками і провели так 24 години, демонструючи це у Stories. Зокрема діти начебто показали, як вони ходили в туалет в таких умовах.

Згодом найбільш провокативні фото та відео на сторінках блогерів видалили та закрили коментарі під постами в профілі дівчинки.

Ці дописи викликали обурення частини користувачів соцмереж. В коментарі до одного з дописів щодо «роману» дітей Микола Кулеба повідомив, що ще 13 лютого звернувся до Офісу генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ та Кіберполіції щодо цієї справи.

Як передає Громдаське, юристка Ганна Маляр вважає, що «цей зрежисований батьками публічний “роман”» — це посягання на нормальний статевий розвиток дітей, які на це дивляться і які це зображують.

«Знаєте, про те, що це абсолютно ідіотська батьківська затія історія зрозуміла. 8-річна дитина точно сама не здогадалась вести свою сторінку і дуже шкода, що комплекси батьків так яскраво відображаються на життях їхніх дітей. Дитячі травми впливають на життя кожного з нас, але публічні дитячі травми — зовсім нове і не досліджене явище, і буде дуже цікаво за кілька років побачити результати», — написала керівниця «Центру гідності дитини» при Українському католицькому унівеситеті Христина Шабат.

Вона наголосила, що надмірно сексуалізована поведінка шкодить психічному здоров’ю і може бути свідченням насилля над дитиною: «Коли така поведінка є публічною, вона провокує комплекси у інших дітей. Лише до 12 років діти навчаться розрізняти справжні та фальшиві почуття по телевізору».

Мама ж дівчинки, Дарина Маханець, каже, що дітей ніхто не змушував зображати відносини і що у них справжня любов, передає УНІАН. Також вона пише, що «це їхнє життя і вони розберуться». Про ставлення до такого «роману» тата дівчинки та батьків хлопця наразі нічого не відомо.

Попри свій вік, Мілана має велику кількість прихильників у соцмережах. Так, в Instagram дівчинка має 486 тисяч підписників, а у соцмережі Likee — 6,7 мільйона. Окрім того, Мілана — модель. Зокрема, у своєму профілі вона рекламує дитячий одяг. Паша має 34 тисячі підписників в Instagram, понад 600 тисяч — у Likee.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дитячий омбудсмен звернувся до правоохоронців через «роман» 8-річної моделі із 13-річним блогером