facebook

У МВС зізналися про нові жорсткі покарання для порушників ПДР: авто на аукціон, а водія до в’язниці

Новий закон передбачає нові санкції – адміністративний арешт та оплачуване вилучення транспортного засобу


Для всіх українських водіїв з’явилися важливі новини. Так, в Україні посилили відповідальність за порушення правил дорожнього руху. Йдеться про нові санкції з боку правоохоронців на адресу водія, який сів за кермо в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.
Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби МВС України в мережі Facebook, яка посилається на заяви заступника начальника Департаменту патрульної поліції України Олексія Білошицького.

Штрафи за п’яне водіння, фото: скріншот з відео

“Прийнятим законом було значно актуалізовано відповідальність за водіння в стані алкогольного сп’яніння. Якщо раніше відповідальність за керування в стані алкогольного сп’яніння вперше передбачала штраф – 10 200 гривень та позбавлення права керування на рік, то тепер таке ж правопорушення вперше тягне за собою штраф у розмірі 17 000 гривень. Якщо особа вдруге протягом року вчиняє таке ж правопорушення, то вона повинна заплатити штраф – 34 000 гривень, транспортний засіб вилучається на три роки, а також можливе оплачуване вилучення транспорту”, – заявив Олексій Білошицький.

Він зазначив, що новий закон передбачає нові санкції – адміністративний арешт та оплачуване вилучення транспортного засобу.


Суд при прийнятті рішення враховуючи особу правопорушника, враховуючи його майновий стан може визначити покарання у вигляді адміністративного арешту. Оплатне вилучення транспортного засобу – це процедура, за якою за рішенням суду транспортний засіб вилучається у власника, що реалізується на аукціоні, а виручені кошти повертаються власнику”, – додав Олексій Білошицький.






Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У МВС зізналися про нові жорсткі покарання для порушників ПДР: авто на аукціон, а водія до в’язниці