facebook

Кабмін запровадив обов’язковий ПЛР-тест на коронавірус для в’їзду в Україну

Кабінет міністрів посилив правила в’їзду в Україну. Тепер обов’язковим буде наявність ПЛР-тесту на коронавіруса.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Відповідне рішення було прийнято вчора, під час позачергового засідання уряду. За словами Степанова, дана постанова набрала чинності вчора.

“Були внесені зміни, що стосуються перетину кордону. Нами вводиться, незважаючи на те, з якої країни прибув громадянин, всі повинні будуть надати довідку про проведення тестування методом ПЛР не пізніше 48 годин. З негативним результатом цього результату”, – повідомив Степанов.

Міністр додав, що такі обмеження діють у всіх країнах Європи. Україна не є винятком.

Також, голова МОЗ порівняв тижневі дані щодо епідемії. За минулий тиждень “значно зросла кількість нових випадків хвороби. Якщо позаминулого тижня зафіксували 60 748 випадків, а минулого тижня – 86 708, захворіли майже на 26 тисяч громадян більше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Степанова, також збільшилася кількість людей на лікарняних ліжках: станом на ранок понеділка у лікарнях було 36 600 із COVID або підозрою на нього.
“Ситуація з поширенням COVID-19 на території України погіршується. Нас чекає ще дуже важкий період. Сьогодні у нас встановлений антирекорд щодо кількості померлих: вперше в країні цифра перетнула (позначку в) 300 громадян, які пішли з життя через COVID за одну добу”, – сказав Степанов.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кабмін запровадив обов’язковий ПЛР-тест на коронавірус для в’їзду в Україну