facebook

У ПФУ розповіли, що відбувається з пенсією людини після смерті: хто може розраховувати на виплати

Пенсіонерам відповіли на питання, що відбувається з пенсією після смерті

“Пенсійний кур’єр” знову відповідає на питання громадян, які зіткнулися з труднощами. Цього разу фахівці розповіли, що відбувається з пенсійними виплатами, якщо один з членів сім’ї помер.

Таким чином повідомляється, що пенсіонерка поставила питання, яке її цікавить.

Її пенсійні виплати становлять на сьогоднішній день 1900 гривень, і нещодавно вона втратила чоловіка. Чи має право вона перейти на його пенсію, і чи зміниться сума виплат жінки, якщо він отримував на місяць 2600 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Їй відповіли в мережі, що пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні.

Батьки або коханий померлого людини, які не були на його утриманні, мають право на пенсію, якщо втратили саме джерело доходу.

Також, пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатному члену сім’ї розміром в 50% від його виплат. Її розмір не може бути менше, ніж прожитковий мінімум.

Конкретно в цьому випадку переходити на пенсію в зв’язку з втратою годувальника недоцільно, так як 50% пенсії менше, ніж та сума, яку жінка зараз отримує в місяць.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У ПФУ розповіли, що відбувається з пенсією людини після смерті: хто може розраховувати на виплати