facebook

Погіршення самопочуття або летальний результат: МОЗ попередило про наслідки вакцинації

Українцям пояснили, куди можна звернутися за допомогою

У Міністерстві охорони здоров’я України пояснили, що робити, якщо після вакцинації погіршилося самопочуття.

Детальніше про це пише прес-служба відомства в Telegram.

Відомо, що близько місяця тому в Україні почалася активна вакцинація від коронавірусу COVID-19. Більшість українців почуваються нормально після прийому препарату, проте почастішали випадки, коли людям ставало гірше, а хтось навіть помирав. Однак зв’язок вакцини зі смертю населення поки не доведена.

У МОЗ заявили, що, якщо пацієнт поскаржився на погане самопочуття протягом 30 днів після проведення вакцинації, їм необхідно звернеться до Державного експертного центру МОЗ України за допомогою автоматизованої інформаційної системи фармнагляду (АІСФ). Зокрема, повідомлення надається до 24 годин з моменту виявлення несприятливих подій після імунізації (НППІ).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Як повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, всі випадки серйозних НППІ розслідуються регіональною групою оперативного реагування, яка створена у кожному структурному підрозділі з питань охорони здоров’я в регіонах України”, – зазначено в повідомленні.

За результатами розслідування буде визначено, чи був летальний результат або погіршення самопочуття наслідком вакцинації. Якщо зв’язок підтверджується, то випадок буде визначений у категорію випадку НППІ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Погіршення самопочуття або летальний результат: МОЗ попередило про наслідки вакцинації