facebook

Загинув найбагатший чолвік Чехії Петро Келлнер, власник російського Home Credit Bank

27 березня на Алясці розбився вертоліт, в якому перебував найбагатша людина Чехії, 56-річний мільярдер Петро Келлнер. Новина про його смерть підтвердив чеським медіа представник фонду PPF, який управляв активами підприємця.

Келлнер летів на борту вертольота, який розбився біля льодовика. Один чоловік в аварії вижив, за даними AP, він проходить лікування в лікарні в Анкориджі, столиці Аляски.

AP повідомляє, що група, в складі якої був 56-річний Келлнер і ще один чех, 50-річний Бенджамін Ларош, каталася на лижах. За даними агентства, обидва чеха були “вірними і частими гостями” шале, поруч з яким сталася катастрофа. Вертоліт розбився увечері в суботу за часом Аляски приблизно в 80 милях на схід від Анкоріджа. Обставини і причина падіння поки невідомі.

Келлнер – власник ХКФ банку (Банк Хоум кредит) через фінансову групу PPF (згідно з річним звітом компанії за 2019 рік, мільярдер контролював в ній 98,93%). Цей комерційний банк був одним з лідерів російського ринку споживчого кредитування в Росії, а крім Росії, також працював в Казахстані. Forbes оцінював стан Келлнер більш ніж в 293 млрд чеських крон, тобто більше $ 10 млрд. Значну частину прибутку бізнесу чеського мільярдера забезпечувала саме фінансова група “Хоум Кредит”, яка працює в Чехії, Словаччині, Росії, Казахстані, Китаї, Індії, Індонезії, на Філіппінах, у В’єтнамі і в США. Сама організація заявляла , що у неї більше 119 млн клієнтів по всьому світу.

PPF також належали телеком-активи: стільниковий оператор O2 в Чехії, телеканал ProTV в Кишиневі, один з найпопулярніших приватних телеканалів в Молдові.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Незважаючи на те, що Келлнер багато років очолював рейтинг найбагатших людей Чехії, він завжди відрізнявся закритістю, а в рідкісних інтерв’ю говорив, що дуже цінує можливість жити приватним життям з сім’єю. Він кілька разів говорив, що любить активні види відпочинку, в тому числі гірські лижі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Загинув найбагатший чолвік Чехії Петро Келлнер, власник російського Home Credit Bank