facebook

Чи станемо багатшими? Якими будуть зарплати українців до літа-2021

Чи станемо багатшими? Якими будуть зарплати українців до літа-2021

Роботодавці поки що не поспішають підвищувати співробітникам оклади

Середня зарплата в Україні до кінця червня залишаться на поточному рівні – близько 12,5 тис. гривень. А якщо зростання й буде, то незначним – до 13-13,5 тис. гривень. Про це свідчать прогнози економістів на другий квартал, пише сайт “Сьогодні”.

Голова Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський впевнений, що зростання не буде, незважаючи на “карантинні” соцвиплати. Стримуючими факторами, за його словами, лишаються:

  • високий рівень безробіття;
  • борги за зарплатою, що зростають;
  • карантинні обмеження та локальні локдауни.
    Керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин, допускає підвищення, але незначне:

    “Через епідеміологічну ситуацію, слабку ділову активність та операційні витрати, що зросли, власники бізнесу не будуть поспішати підвищувати зарплати своїм працівникам, але невелике збільшення очікується”.

    Підтримай нашу сторінку в Facebook.

    А член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин додав, що в квітні-червні не буде також зростання соцстандартів, які традиційно прискорюють ріст заробітків.

    Нагадаємо, за останніми даними Держстату, середня зарплата в лютому зросла до 12 549 грн. Сайт “Сьогодні” вже показав на карті, в яких областях платять найбільше і найменше.

    Водночас уряд поставив завдання за 10 років довести середні зарплати в Україні до рівня сусідніх європейських країн. Але зараз зарплати в Україні втричі нижчі, ніж у Польщі та Словаччині.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чи станемо багатшими? Якими будуть зарплати українців до літа-2021