facebook

“Точно не 1,68 грн”: експерт розповів, як подорожчає світло до 2022 року

Експерт розповів про ціни на світло

Експерт розповів про те, як зміниться ціна на світло для українців до 2022 року. Про це член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук розповів у своєму Telegram-канал.

“МВФ хоче 3 гривні за кіловат. Замість 1,68 грн має бути 2,5 грн за кіловат. А на початок 2022 року кожен українець повинен нести в касу МВФ (а це тотожно бюджету України) – 3,2 грн за кіловат. Отакі реформи. Таку ціну на електроенергію для населення хоче МВФ”, – сказано в повідомленні.

Повідомляється, що МВФ майже три місяці думав і нарешті вирішив, що зниження ціни на газ для населення в січні не було ринковим кроком.

При цьому в інтерв’ю представника МВФ Йости Люнгмана відчувалася якась пасивність і така задумлива філософська життєва незгода з рішенням уряду. Більш того Люнгман навіть не наважився і пальцем зачепити «Нафтогаз України», який і порушив правила ринку газу і знизив ціни на газ. Ось ні слова не сказав ні про Коболєва, ні про “Нафтогаз”. Немає такої компанії. І це логічно. Компанія “Нафтогаз” вже давно за межами юрисдикції України і навіть МВФ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Однак, якщо з газом ситуація вже зрозуміла-ціна на газ в цілому не буде нижче 8000 гривень-то з електроенергію не все так просто. Адже Україна і так вже порушила всі свої домовленості з МВФ щодо підвищення тарифів на електроенергію. Якби не коронавірус, то українці мали б “щастя” відчути підвищення тарифів на електроенергію ще навесні минулого року. І якщо по газу Йоста Люнгман особливого нічого не сказав, То по електроенергії сигнал зрозумілий: підвищення не просто має відбутися, воно повинно бути радикальним! І всілякі способи відкладення підвищення не пройдуть. Більш того, МВФ чітко говорить: потрібно забирати гроші у населення.”,- стверджує експерт

Очевидно, що існує нагальна потреба у визначенні додаткових фінансових ресурсів для електроенергетичного сектора. Важливою частиною цього є мобілізація фактичних джерел доходів”, – говорить Люнгман.

Експерт переконаний, що в МВФ вважають, що додаткові фінансові ресурси для електроенергетичного сектора – це RAB-тариф і великі тарифи для населення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Точно не 1,68 грн”: експерт розповів, як подорожчає світло до 2022 року