facebook

Російська мова в Україні: президент Володимир Зеленський отримав несподіване завдання, дуже просять

Президента України знову просять захистити російську мову, і так, ніби на неї хтось напав

В українському суспільстві тривають суперечливі обговорення щодо статусу російської мови. Багато українців впевнені, що не може перешкодити жити в достатку і спокої питання застосування інших мов, окрім державної. Багато сімей створюються з, наприклад, російськомовного та україномовного громадянина. Це жодним чином не заважає жити в любові довгі десятиліття.

Однак є дуже неспокійні громадяни, які вимагають особливих привілеїв для інших мов в Україні, окрім державної.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню на офіційному порталі Президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

Так, громадянин Микола Ісаєв створив звернення до Президента України, яке звучить так: “Забезпечити вільне і гарантоване використання російської мови в Україні, згідно статті 10 Конституції України, яка має вищу юридичну силу (тобто вище будь-якого закону) і є нормою прямої дії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Звертаю увагу, що вимоги Конституції України, мають вищу юридичну СИЛУ (тобто вище будь-якого Закону України), і є НОРМАМИ прямої дії (тобто для їх застосування не потрібно жодного закону).

Російський народ є автохтонним (корінним) в Україні, з часів Русі, і має повне ПРАВО на вільне і гарантоване використання своєї рідної російської мови, як і інші меншини України на використання своїх мов.

ООН, ОБСЄ, ЄС, Венеціанська Комісія, НАТО, Європарламент і т.д. публічно і офіційно вимагають від України негайно забезпечити гарантоване міжнародними Зобов’язаннями України, міжнародним законодавством і Конституцією України, міжнародні та конституційні права і свободи українських громадян щодо гарантованого вільного розвитку, використання і захисту російської мови в Україні.”, – зазначає у своїй петиції Микола Ісаєв, виділяючи слова, для передачі інтонації. Однак нагадаємо, що в офіційних документах вона зайва.


Петиція Миколи Ісаєва, скріншот.
Важливо зазначити той факт, що для офіційного розгляду і відповіді від глави держави, петиція повинна зібрати не менше 25 тисяч підписів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Російська мова в Україні: президент Володимир Зеленський отримав несподіване завдання, дуже просять