facebook

Що зміниться для пенсіонерів з квітня: новий пенсійний вік і виплати на поховання

Що змінилося з 1 квітня


Починаючи з квітня, пенсіонерів Закарпаття очікує низка змін у пенсійному забезпеченні.
Про це повідомили у прес-службі Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області у Фейсбуці.
Так, з 1 квітня 2021 року чоловіки і жінки будуть виходити в 60 років. Таким чином, завершився десятирічний період поступового підвищення пенсійного віку для жінок, який почався з 2011 року. Як пояснила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Галина Маслякевич, пенсійний вік для жінок щорічно підвищувався на 6 місяців.
Тепер право виходу на пенсію в 60 років мають ті українці, які при досягненні пенсійного віку мають не менше 28 років страхового стажу.

“Відповідно до статті 26 Закону України починаючи з 1 січня 2028 року, у разі наявності 40 і більше календарних років страхового стажу, пенсія за віком призначається незалежно від віку. Якщо страхового стажу не вистачає, то особа має право вийти на пенсію в 63 роки (якщо її страховий стаж становить від 18 до 28 років) або 65 років (при страховому стажі не менше 15 років)”,- йдеться в повідомленні.
Змінився і порядок виплати допомоги на поховання та недоотриманої пенсії у зв’язку зі смертю пенсіонера. З 1 квітня поточного року зазначені вище виплати органами Пенсійного фонду України здійснюватимуться виключно через банки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Що зміниться для пенсіонерів з квітня: новий пенсійний вік і виплати на поховання