facebook

Крав, бо всі гроші йшли на лікування дружини і сина: українця можуть посадити в тюрму за кусок м’яса

 Чоловіка можуть посадити в тюрму за те, що він вкрав м’ясо в супермаркеті. Чоловіка звати Ігор Зеленський. Як, зазначає підсудний, він змушений був красти, бо не було що їсти, всі гроші йшли на лікування дружини і сина.

Про це повідомляють в сюжеті телеканалу «Аверс», передає “Це моя Україна”

Зазначається, що чоловік в переважній більшості міг поцупити кілька кілограм м’яса. Серед епізодів, відомих слідству, – викрадення свинячої корейки, свинячого ошийка або ж свинячого філе, іноді чоловік ще й брав баночку лососевої ікри або ікри минтая. Зазвичай, крадіжки чоловіка не перевищували 500 гривень.

Сам Ігор Зеленський у суді свою вину повністю визнає. Каже: крав, бо життя довело його до таких незаконних дій. Мовляв, усі заощадження витратив на лікування рідних.

«Дружина з сином півтора місяця лежала в реанімації. Я працював неофіційно на двох роботах, але в нас ще є старша донька, їй вісім років. Так і вийшло. Бувало, що взагалі в хаті всі гроші йшли на лікарню. Доводилося заходити в магазин і взяти там хоч того м’яса, щоб було дружині в лікарню щось зготувати, і старшій доньці, і самому щось поїсти, бо фактично всі гроші йшли на лікарню. Ще й у борги позалазив і кредити брав», – говорить Ігор Зеленський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Спершу чоловікові інкримінували лише частину 2 статті 185 Кримінального кодексу України, себто крадіжку. Та після останнього такого «виходу на полювання» перекваліфікували у грабіж.

«На жаль, доведеться йому відповідати, тому що в останньому епізоді, який мав місце 25 лютого 2021 року, о 16:30 в «Там Тамі» він вкрав 2,5 кг м’яса, шиї. І потім повз касу пішов, не мав чим розрахуватись, охорона побачила, зупинила його, а він почав утікати. І крадіжка переросла в грабіж“, – говорить адвокат Ігоря Олександр Повх.

Чоловікові загрожує від 4 до 6 років ув’язнення.
У Луцькому міськрайонному суді вже провели підготовче засідання у цій справі, під час якого адвокат зауважив: аби повністю розібратись, треба залучити й орган пробації, аби той перевірив сім’ю, спосіб життя і дав висновок про можливість застосування до підсудного статті 75.

Тож під час підготовчого засідання справу вирішили призначити до розгляду.

У суді чоловік пояснює, що офіційної роботи із достатнім заробітком він знайти не може, а на неофіційних достатньо не платять. Тож навіть не знає, як вибратися з цієї ситуації. Утім тепер за кілька кілограмів вкраденого м’яса йому загрожує реальне позбавлення волі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Крав, бо всі гроші йшли на лікування дружини і сина: українця можуть посадити в тюрму за кусок м’яса