facebook

Доктор Комаровський пояснив з якого віку можна дозволяти дітям комп’ютерні ігри.

Комаровський розповів, з якого віку можна дозволяти комп’ютерні ігри

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський відповів на питання про те, скільки можна в день дозволяти дитині грати на планшеті або комп’ютері. Про це він розповів у своєму Instagram.

Йому поставили питання про те, що півторарічний син захоплено грає на планшеті, якщо старший йому дозволяє. І в зв’язку з цим батьки вирішили поцікавитися, з якого віку можна дозволяти дітям грати.

“Якщо дитина використовує Гаджети до того, як починає пізнавати основи пристрою життя, швидше за все, це може впливати на психіку, порушувати координацію рухів, приводити до травматизму і так далі”, – говорить Комаровський.

Доктор зазначає, що у дитини формуються всі системи і тому йому потрібно бігати, стрибати і скакати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Як лікар я категорично проти комп’ютерних ігор до дворічного віку. Далі є стандартне правило, яке батькам шалено складно дотримуватися, — не більше двох годин екранного часу на добу. Пам’ятайте: мама як розвиваюча гра набагато корисніше. Тато, який разом з дитиною будує з кубиків будиночок, в тисячу разів крутіше, ніж будь-який гаджет. Але татові легше уткнути однорічну дитину в мультики, а самому відпочивати. Це неправильно”, – пише лікар.

Комаровський зазначає, що люди добровільно зробили дітей, а значить ними потрібно займатися.

“Боженька або еволюція так запрограмували, що дитинчата всіх ссавців копіюють поведінку дорослих. І коли дитя з ранку до ночі бачить тата, уткнувшегося в гаджет, воно виросте таким же. А ви будете вигукувати: моя дитина погано бачить, не їсть, не п’є, тільки грає в ігри, і більше його нічого не цікавить. А де ж він цьому навчився?!”,- стверджує Комаровський.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Доктор Комаровський пояснив з якого віку можна дозволяти дітям комп’ютерні ігри.