facebook

Мер Івано-Франківська доручив сформувати у місті загін добровольців — на випадок повномасштабного вторгнення Росії

На тлі загострення біля російсько-українського кордону міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що у його місті готуються створити загін добровольців.
Про це Марцінків написав на своїй сторінці у Facebook.

Міський голова повідомив, що сформувати загін добровольців доручив керівнику Муніципальної інспекції Івано-Франківська Михайлу Шутаку. У разі повномасштабного вторгнення бійці зможуть відправитися на схід для протистояння з Росією.

Марцінків додав, що в Муніципальній інспекції наразі є 36 учасників бойових дій: «Тобто люди досвідчені й у разі вторгнення РФ зможуть упоратися на фронті. Будьмо готові».

Загострення біля кордонів

Останніми тижнями про підвищення військової активності з боку Росії заявили чимало українських та західних посадовців. Про це говорив Головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, Головне управління розвідки Міністерства оборони та президент Володимир Зеленський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Розвідка, зокрема, повідомила, що Росія готується до дій, які мають спровокувати військову відповідь України на лінії зіткнення сторін на Донбасі. Не виключають там і спроби просування російських окупаційних військ углиб території України. У Росії заявляють, що війська перекидають через нібито загрозу НАТО.

На тлі підвищення військової активності Росії Україна провела кілька консультацій із державами-партнерами (зокрема, президент США Джо Байден зателефонував Зеленському), а посли країн НАТО провели термінове засідання.

НАТО, міністри закордонних справ «Великої сімки» вимагають Росію припинити дії біля кордонів з Україною. Західні партнери також заявляють про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мер Івано-Франківська доручив сформувати у місті загін добровольців — на випадок повномасштабного вторгнення Росії