facebook

Вчені з США з’ясували, чому люди хворіють COVID-19 по кілька разів

Вчені з США з’ясували, чому люди хворіють COVID-19 по кілька разів

Американські лікарі з Медичної школи імені Карла Айкана дізналися причину повторного зараження новим COVID-19. У дослідженнях були задіяні 2,5 тис. морських піхотинців США, за станом здоров’я яких спостерігали з травня по листопад 2020 року.

Висновки медиків були опубліковані в науковому журналі The Lancet Respiratory Medicine у четвер, 15 квітня.

Кожен солдат спочатку здав тест на наявність антитіл до коронавірусу. На той момент з них перехворіли 189 людей, а решта 2247 – ще ні. Потім кожні 2 тижні вони проходили аналогічні дослідження.

В ході дослідження майже половина ще не перехворівших військовослужбовців заразилися коронавірусом. При цьому 10% від перехворілих захворіли повторно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ті, хто повторно заразилися мали показання вірусного навантаження на організм нижче, ніж ті, хто захворів коронавірусом вперше, однак перші залишалися переносниками захворювання.

Медики припускають, що повторно хворіють ті люди, у яких слабкий імунітет. Антитіла, які не пропускають вірус в організм, виявили у 6 з 19 людей, які повторно заразилися (38%).

При цьому у вперше захворілих з 54 осіб, у 45 виявили антитіла (83%).

Нагадаємо, раніше Realist.online повідомляв, що в перші місяці після виписки з лікарні люди, що перехворіли на COVID-19 стикаються з високим ризиком супутніх ускладнень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчені з США з’ясували, чому люди хворіють COVID-19 по кілька разів