facebook

Польща послаблює карантин: посол уточнив, чи будуть пускати українців

Польща послаблює карантин: посол уточнив, чи будуть пускати українців

Польща з 26 квітня послаблює карантин. Таке рішення прийняли в 11 воєводствах з 16. Обмеження збережуть в Сілезькому, Нижньосілезькому, Великопольському, Лодзинському і Опольському регіонах.

Про це заявив глава МОЗ Польщі Адам Недзельський.

В інших же воєводствах відновлять навчання в середніх школах (1-3 класи) і роботу перукарень та косметичних салонів. Уже після травневих свят в Польщі дозволять працювати установам культури.

Як це відіб’ється на українських заробітчан і туристах, розповів посол України в Польщі Андрій Дещиця в коментарі для РБК-Україна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, ослаблення карантину не означає поновлення туризму. Навіть за умови здачі ПЛР-тесту. Польщу не планують відкривати для туристів, поки не проведена вакцинація 70% населення. Поки в Польщі вакцинували більше 2,34 млн осіб (6,2% населення країни).

Дещиця нагадав, що актуальна інформація про умови в’їзду до Польщі для громадян України завжди оновлюється на офіційному сайті Посольства України.

Нагадаємо, до 5 травня в Польщі не працюють готелі і ТРЦ. Під забороною робота театрів, музеїв, кінотеатрів. Закрито басейни, казино, салони краси і спортзали. Уряд порекомендував роботодавцям відправити співробітників на дистанційну роботу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Польща послаблює карантин: посол уточнив, чи будуть пускати українців