facebook

Українцям пояснили, кому скаржитися, якщо в школі постійно вимагають гроші

Українцям пояснили, кому скаржитися, якщо в школі постійно вимагають гроші

В Україні залишається проблема поборів у школах з боку батьківських комітетів. І це при тому, що де-юре батьківських комітетів не існує.

Що робити в разі, якщо в школі постійно вимагають гроші, розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов в інтерв’ю для УНІАН.

Омбудсмен радить не здавати гроші у всілякі фонди класу. При цьому він розуміє, що в маленькому соціумі складно чинити опір тиску. Якщо вимоги не припиняються, можна звернутися до директора школи.

Зараз проблему активно висвітлюють медіа і багато керівників шкіл не хотіли б опинитися в центрі уваги ЗМІ. Якщо ж директор не діє, можна звернутися в поліцію і заявити про вимагання (ст. 189 КК України), вважає Горбачов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Омбудсмен наголошує, що в багатьох школах керівництво руками наближених батьків збирає гроші на потреби установи, щоб не писати окремі запити в управління освіти через щоденні дрібні поломки.

“Адміністрація шкіл “власноруч” гроші вже давно не збирає, бо відчувають, що це може для них обернутися серйозними неприємностями”, – говорить Сергій Горбачов.

Омбудсмен запропонував Верховній Раді внести зміни до закону “Про освіту” та зобов’язати керівників шкіл запитувати про свої потреби. А засновнику – відповідати на ці запити і оприлюднити інформацію.

У боротьбі за свої права батькам варто “трошки давити”, вважає він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям пояснили, кому скаржитися, якщо в школі постійно вимагають гроші