facebook

Китайська ракета впаде на Землю у ці вихідні: у чому її небезпека

Велика китайська ракета, яка вийшла з-під контролю, повинна повернутися в атмосферу Землі у ці вихідні, перш ніж її уламки впадуть десь на нашій планеті

Ракета Long March 5B, яка має висоту близько 30 метрів і важить 22 тонни, як очікується, увійде в атмосферу Землі приблизно 8 травня. Про це заявляє представник Міністерства оборони США Майк Говард, який сказав, що космічне командування Сполучених штатів відстежує траєкторію ракети. Про це пише CNN.

За словами Говарда, визначити точну точку входу ракети в атмосферу Землі неможливо, але 18-та ескадрилья космічного контролю щодня надає оновлену інформацію про місцезнаходження ракети через веб-сайт Space Track.

Гарна новина полягає в тому, що уламки, які падають на Землю, хоч і викликають занепокоєння, представляють дуже невелику загрозу для безпеки людей.

Європейське космічне агентство передбачило ймовірне місце падіння, яке охоплює будь-яку частину земної поверхні між 41,5 градусів північної широти та 41,5 градусів південної широти — практично вся Америка на південь від Нью-Йорка, вся Африка й Австралія, частина Азії на південь від Японії, а також Іспанія, Португалія, Італія і Греція.

Ця величезна дальність польоту почасти є результатом стрімкої швидкості ракети — навіть незначні зміни обставин можуть різко змінити її траєкторію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Найбезпечнішим місцем для приземлення ракети залишається океан, тим більше він займає значну частину поверхні планети.

Відзначимо, 29 квітня ракета вивела на орбіту базовий модуль Tianhe (“Чумацький шлях”) майбутньої китайської модульної космічної станції, але потім була залишена для безконтрольного польоту в космосі, поки гравітація Землі не почала притягувати її назад.

Попри недавні зусилля щодо поліпшення регулювання і зменшення космічного сміття, орбіта Землі всіяна сотнями тисяч неконтрольованих шматків сміття, більшість з яких менш як 10 сантиметрів. Об’єкти постійно падають з орбіти, хоча більшість з них згорають в атмосфері Землі, перш ніж у них з’являється шанс вдаритися об поверхню.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Китайська ракета впаде на Землю у ці вихідні: у чому її небезпека