facebook

Три державні зради Медведчука та Козака

Три державні зради Медведчука та Козака. Підозру оголошено за трьома епізодами

Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку офіційно повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та замаху на розграбування природних ресурсів окупованого Криму. Про це заявила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова на брифінгу сьогодні, 11 травня.

Наразі підозру оголошено за трьома епізодами:

— розграбування природних ресурсів. Прокурор повідомила, що у березні 2015 року Віктор Медведчук, залучивши свого партнера Тараса Козака через підконтрольне товариство з обмеженою відповідальністю “Нові Проекти”, передав російським окупантам всю матеріальну та документальну базу газового родовища “Глибоке”, яке знаходиться на шельфі Чорного моря.

Венедіктова зазначила, що природні запаси в межах цього родовища оцінюються приблизно в 38 мільярдів гривень. За її словами, без цієї документації, в тому числі й щодо розвідувальних робіт, що велися там Україною з 2002 року, на вивчення родовища росіянам знадобилися б роки та вливання значних фінансових ресурсів;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

— заподіяння шкоди обороноздатності України. За словами голови Служби безпеки України Івана Баканова, у серпені 2020 року Віктор Медведчук передав секретні дані про розташування прихованого підрозділу ЗСУ, про його склад і підготовку своєму колезі Тарасу Козаку, який на той час перебував у Росії;

— заподіяння шкоди в інформаційній безпеці. Віктор Медведчук і Тарас Козак створили проєкт “Промінь”, який мав на меті розширювати інфраструктуру впливу РФ через трудових мігрантів, які їхали на заробітки в Росію. Завдяки цьому спецслужби РФ планували збір персональних даних і вербовку українців для подальшої дестабілізації ситуації в країні.

Нагадаємо, що сьогодні, 11 травня, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру про державну зраду та замах на розграбування національних ресурсів в українському Криму народним депутатам України Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Також Служба Безпеки України провела обшук у квартирі Медведчука на вулиці Монтажників у Києві. Щоправда нардепа вдома не було. Про місце його перебування наразі немає ніякої інформації. Проте правоохоронці вживають усіх можливих заходів для пошуків і вручення йому клопотання про тримання під вартою.

Додамо, що 19 лютого РНБО ввела санкції щодо Медведчука, Козака та їхніх сімей. Тоді нардепів звинувачували у тероризмі та постачанні палива бойовикам на окупованому Донбасі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Три державні зради Медведчука та Козака