facebook

П’ять речей, які відбуваються з вами, поки ви спите

Експерти розповіли, які дивні речі відбуваються з нашим організмом, коли ми знаходиться уві сні

Здоровий сон — це невід’ємна і значна частина нашого життя. Під час нічного відпочинку організм розслабляється і з ним відбувається безліч різноманітних і дивних речей. Що потрібно знати?

Експерти відзначили, що під час сну в організмі людини спалюється приблизно 40 ккал на годину. Новина хоч і приємна, але один сон навряд чи допоможе підготуватися до купального сезону, адже 8 годин сну — це приблизно 320 ккал або, скажімо, 150 г хліба.

Дослідники виявили, що уві сні мозок людини може обробляти інформацію і деталі, які ми блокуємо. Тому сон може сприяти деякому “осяянню”.

Ще якісний і здоровий сон дуже важливий для дітей. Вчені вважають, що чим довше дитина спить, тим міцніше стає її організм і малюк швидше росте.

Під час фази швидкого сну ваш мозок “наказує” тілу прискорювати кровотік. Така стимуляція може призвести до збудження як у чоловіків, так і у жінок. У деяких випадках подібне призводить до неусвідомленого сексу під час сну.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також під час нічного відпочинку знижується температура тіла. Причиною цього є зниження кількості вироблюваного гормону адреналіну. Низька температура тіла сприяє міцному сну і відновлення організму. Тому при підвищеній температурі тіла часто виникають проблеми з засипанням.

Раніше видання “Коментарі” повідомляло, завдяки сну організм відновлює сили, регулюючи роботу всіх органів і систем. Крім цього, якісний сон — важливий показник гарного самопочуття. Але бувають ситуації, коли організм не може повноцінно відпочити, тому що мучить безсоння. Які її наслідки?

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

П’ять речей, які відбуваються з вами, поки ви спите