facebook

Поблизу українського кордону залишаються близько 80 тис. військових РФ – головнокомандувач ЗСУ

Російська Федерація продовжує утримувати близько 80 тисяч особового складу та значну кількість озброєння і військової техніки біля різних ділянок кордону з Україною.

Тому країни НАТО повинні спільно з Україною сформувати системний і консолідований підхід щодо нейтралізації російських викликів і загроз на тлі ситуації, яка склалася на українському напрямку.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Руслан Хомчак під час засідання військового комітету НАТО, передає “Це моя Україна”.

“Росія не залишає спроб повернути нашу державу до сфери власного впливу. У цей період ми опинились, без перебільшення, в унікальній ситуації, коли, у складних безпекових умовах, маємо протидіяти російській збройній агресії проти нашої держави та одночасно проводити реформи ЗСУ” – говорить Руслан Хомчак.

Також, за словами Руслана Хомчака, в Азово-Чорноморському регіоні все ще залишаються кораблі й катери, перекинуті на підсилення російського угруповання з Північного флоту та Каспійської флотилії. Саме такі кроки дозволяють Росії швидко наростити наступальні спроможності своїх збройних сил для наступу проти України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Напередодні Руслан Хомчак запевнив, що українська армія готова до адекватної відповіді у разі ескалації збройного конфлікту на Донбасі та у випадку ускладнення воєнно-політичної ситуації навколо України.

Водночас, на думку головнокомандувача ЗСУ, влада Росії нарощує свої війська, щоб дискредитувати Україну та її збройні сили з метою виправдання широкомасштабної війни.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Поблизу українського кордону залишаються близько 80 тис. військових РФ – головнокомандувач ЗСУ