facebook

Шевченко отримав посаду в чемпіонаті Італії

Шевченко отримав посаду в чемпіонаті Італії

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко став амбасадором чемпіонату Італії. Про таку почесну посаду повідомляє пресслужба Серії А.

Крім українця, в список “послів Серії А” увійшли Вінсент Кандела, Чіро Феррара, Марко Матерацці, Лука Тоні, Франческо Тотті, Крістіан Вієрі і Джанлука Дзамбротта.

“Ми створюємо команду команди чемпіонів, які зробили Серію A великою і які будуть представляти італійський футбол на різних заходах”, – ідеться в заяві.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Посли будуть передусім брати участь у проєктах соціальної відповідальності, використовуючи свій імідж і досвід у підтримці благодійної діяльності та поширення позитивних цілей. Вони також стануть візитною карткою Серії А в світі, беручи участь в ініціативах із міжнародними телевізійними компаніями.

“Нашою метою було постійно залучати минулих чемпіонів у просування Серії А. Перед амбасадором буде стояти завдання залучити вболівальників в Італії і у всьому світі, змусивши їх ближче познайомитися з Серією А та її суспільною та комерційною діяльністю”, – уточнює пресслужба.

Нагадаємо, що за 10 років виступів у “Мілані” (з 1999 по 2009 роки) Шевченко взяв участь у 322 поєдинках, забивши 175 голів. У перший же рік Шевченко став кращим бомбардиром чемпіонату Італії, забивши 24 м’ячі.

Сезон-2003/04 став найкращим в історії Андрія Шевченка. Український снайпер знову забив свої вже можна сказати “стандартні” 24 голи (за 32 матчі) і вдруге став найкращим бомбардиром Серії А, на один м’яч випередивши Альберто Джилардіно з “Парми”.

З величезним відривом він став головним бомбардиром команди (24 голи в Серії А, чотири в Кубку, один в Лізі чемпіонів – разом 29), випередивши Бірхоффа (14), Бобана (6) і всіх інших. Він забив 37% всіх голів своєї команди в чемпіонаті і заслужено став найкращим снайпером усього сезону.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше подібну посаду амбасадора в збірній України отримав Мірча Луческу. Завданням наставника “Динамо” стало залучення румунських уболівальників в армію фанатів “синьо-жовтої” команди.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Шевченко отримав посаду в чемпіонаті Італії