facebook

В Україні створять національну авіакомпанію: деталі

Глава уряду зазначив, що створення власної національної авіакомпанії сприятиме розвитку авіабудування та здешевленню квитків на внутрішні рейси. В Україні наразі будують та реконструюють шість аеропортів.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив 27 травня під час робочої поїздки в Дніпропетровську область, пише ТСН.

Шмигаль доручив Міністерству інфраструктури прискорити процес створення української національної авіаційної компанії:

«Глава уряду зазначив, що створення власної національної авіакомпанії сприятиме виконанню відразу двох завдань: розвитку авіабудування та здешевленню квитків на внутрішні рейси. Новий глава Міністерства інфраструктури отримав завдання прискорити процес переговорів і роботи для створення такого національного авіаперевізника. Найближчим часом мають бути укладені відповідні меморандуми», – йдеться в повідомленні.

Глава уряду зазначив, що внутрішній авіаперевізник матиме купувати українські літаки, але тривають переговори і про закупівлю літаків міжнародних виробників. Зокрема, такі переговори відбуваються з трьома найбільшими світовими компаніями в цій галузі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Розвиток української національної авіакомпанії має сприяти і розвитку авіабудування в Україні. Держава вперше за 30 років почала активно замовляти літаки у наших заводів. Зокрема, досягнуто домовленості та підписано контракти на постачання трьох літаків серії АН для Збройних сил, а також двох літаків АН для Міністерства внутрішніх справ», – зазначив Шмигаль

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні створять національну авіакомпанію: деталі