facebook

«Сволота бандерівська»: п’яний священник на Буковині погрожував депутатові – відео

«Сволота бандерівська»: п’яний священник на Буковині погрожував депутатові – відео

Випадковим очевидцем, який затримав п’яного водія-священника на Буковині та викликав на місце події поліцію, був депутат Чернівецької райради Артем Жук.

Про це він повідомив сьогодні на своїй Facebook-сторінці, пише molbuk.ua

Депутат розповів подробиці цього інциденту, який стався 18 квітня в селі Коровія поблизу Чернівців, зауваживши, що скандальні погрози священник висловлював у бік Жука.

“П‘яного водія за кермом затримав випадковий очевидець. Очевидець викликав поліцію, надав пояснення для протоколу. Впродовж всіх цих дій п’яний священник поводився вкрай неадекватно та погрожував очевидцю словами: “Через пів року прийдуть румуни. Знаєш молдовську, румунську мову? Ні? Бандерівець! Ти є хохол! Але завтра, запам’ятай, я тебе на коліна поставлю! Якщо не будеш знати румунську, я тобі кулю в лоб й розстріляю! Сволота бандерівська!”. Цим очевидцем був я, Артем Жук. І ці слова були адресовані мені”, – повідомив депутат.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Артем Жук додав, що його спільно з іще одним водієм вдалося забрати ключ у п’яного священника.

“Після приїзду поліції, відігнав автомобіль на узбіччя. Подальші події видно на чисельних відео з боді-камер працівників поліції”, – повідомив Жук.

“Я не став підіймати шум через цю подію, розуміючи, що розголос мови ворожнечі від священника на мою адресу потребує зваженого, відповідального ставлення, оскільки Чернівецька область є багатонаціональним регіоном. В цій ситуації, вважаю, варто діяти за принципом “не нашкодити”. Як порядний громадянин, весь цей час очікував на офіційне рішення суду щодо затриманої людини, яка керувала транспортним засобом у стані алкогольного сп‘яніння.
Але на сьогодні минуло вже понад місяць з моменту інциденту. Місцеві органи державної влади досі нічого не зробили для визнання порушника — порушником і захисту моїх громадянських прав”, – додав він.

Окрім того, депутат заявив, що засуджує “бездіяльність влади в ситуації, коли громадянин України отримує погрози на свою адресу від людини, яка порушила закон, прояви сепаратизму, расової та етнічної зневаги”.

Артем Жук додав, що вбачає загрозу своєму життю і здоров’ю у зв’язку із заявами затриманого. Тому депутат спільно з адвокатами готує позов про відкриття кримінального провадження щодо фактів, зафіксованих на відео.

Раніше повідомлялося, що священник Московського патріархату Василь Савка, якого п’яним за кермом затримали в селі Коровія, погрожував правоохоронцям “всадити кулю в лоб” і називав їх “бандерівцями” та “хохлами”. Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився.

Напередодні повідомлялося, що священника оштрафували на 17 тисяч гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

«Сволота бандерівська»: п’яний священник на Буковині погрожував депутатові – відео