facebook

Підліток погрожував влаштувати в школах теракти, як у Казані: хотів стати зіркою TikTok

Підліток погрожував влаштувати в школах теракти, як у Казані: хотів стати зіркою TikTok

У Харкові підліток розмістив у соціальній мережі два відеоролики, в яких заявив про підготовку терактів у школах міста, на зразок скоєного в травні масового вбивства в російському коледжі в Казані. Співробітники спецслужби змогли оперативно встановити хлопця.

Про це 4 червня повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула в Facebook.

Молодий чоловік у TikTok опублікував відео 1 і 2 червня з погрозами вчинити терористичні акти. Вони нібито заплановані на 5 червня – на день свята Останнього дзвоника у двох харківських школах.

“Менш ніж за добу кіберспеціалісти встановили автора цього відео. Ним виявився учень 11-го класу однієї зі шкіл, де нібито планувався теракт”, – йдеться в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Співробітники СБУ з’ясували, що ці повідомлення не мають під собою жодних реальних підстав. Виявилося, що хлопець сам змонтував ці ролики з метою прославитися в мережі.

В результаті проведених правоохоронцями профілактичних бесід, автор повідомлень повністю визнав свою провину і щиро розкаявся у своїх діях”, – розповів Абдула.

У СБУ нагадали, що погроза вчинення теракту є кримінальним злочином, відповідальність за який передбачена ст. 258 КК. За його вчинення кримінальна відповідальність настає з 14-річного віку.

СБУ вычислила харьковчанина, который угрожал совершить террористические акты в харьковских школах

1 и 2 июня в “TikTok” неизвестным пользователем было размещено два видео с сообщениями о намерении совершить террористические акты.

Речь шла о том, что 5 июня в день праздника последнего звонка в двух харьковских школах произойдут события вроде майского теракта в российском городе Казань.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Підліток погрожував влаштувати в школах теракти, як у Казані: хотів стати зіркою TikTok