facebook

Принизив армію – в тюрму: в Раду передали законопроект про кримінальне покарання за образу ЗСУ

Відправити до в’язниці можуть в Україні за образливі висловлювання на адресу бійців Збройних сил.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі, передає “Це моя Україна“.

За інформацією нардепа, відповідний проект вже передали на розгляд Верховної Ради. У ньому пропонується внести зміни до Кримінального кодексу в галузі охорони країни, ЗСУ і народу.

«Навмисний підрив авторитету нашої держави, армії, неповага до свого народу і історичної пам’яті повинно каратися законом», – прокоментував ініціативу Гончаренко.

Санкції нової статті передбачатимуть:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

до двох років виправних робіт, арешт до шести місяців або до двох років позбавлення волі за дії, що ганьблять авторитет України, або підривають честь і гідність бійців ЗСУ;
до трьох років в’язниці за публічні принижують, образливі висловлювання на адресу української нації і осквернення історичної пам’яті українського народу.
Відзначимо, що посилити покарання було запропоновано на тлі недавнього скандалу, коли майстер з нарощування вій з Чугуєва назвала українських військових «тварюками» і «наркоманами», заявивши, що їх нема за що поважати і вона їх ненавидить. Після цього українці почали говорити, що такі заяви повинні каратися, щоб подібні випадки більше не траплялися.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Принизив армію – в тюрму: в Раду передали законопроект про кримінальне покарання за образу ЗСУ