facebook

У Польщі підвищать мінімалку: скільки зароблятимуть українські заробітчани

У Польщі підвищать мінімалку: скільки зароблятимуть українські заробітчани

Зарплати для заробітчан у Польщі підвищать

У Польщі мінімальну зарплату для тих, хто працює за цивільно-правовими договорами, збільшать на 1,5 тис. грн до 21,44 тис. грн. Такий перерахунок зокрема зачепить українських заробітчан.

Перерахунок мінімалки відбудеться з 2022 року. Як повідомило агентство Gremi Personal у своїй публікації, в Польщі подорожчали продукти, більше доводиться витрачати на комуналку.

“Життя в Польщі стає дедалі дорожчим. Профспілки в Польщі також розраховують на набагато більше підвищення мінімальної заробітної плати”, – стверджує Томаш Богдевич, генеральний директор компанії Gremi Personal. Мінімальна погодинна ставка для цивільно-правових договорів становитиме 19,60 злотих (142 грн).

Відзначимо, водночас в Україні мінімальна зарплата дорівнює 6 тис. грн. У грудні 2021-го мінімалку піднімуть до 6,5 тис. грн. Середня зарплата в Польщі 2021 року становить близько 5,5 тис. злотих на місяць, це $1,445 тис., в Україні в середньому платять 13,5 тис. грн, $500 на місяць.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Польщі на третину злетіла кількість вакансій для українських заробітчан. Серед сезонних пропозицій найбільш поширена – збір ягід. Зарплата для збирачів становить від 20 до 39 тис. грн, водночас працювати доведеться по 12-18 годин на день.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Польщі підвищать мінімалку: скільки зароблятимуть українські заробітчани