facebook

Жодних декольте, шортів та міні – у НАУ здійнявся дрескодовий скандал

Жодних декольте, шортів та міні – у НАУ здійнявся дрескодовий скандал

Скандал із дрескодом здійнявся в Національному авіаційному університеті і наробив галасу на всю країну. Викладачам та студентам заборонено носити декольте, міні-спідниці, халати, купальники та шорти.

Як заборони пояснило керівництво вишу та що про це думають студенти, дізналась кореспондент “Сьогодні” Ганна Безугла.
Що сталося
Студентка третього курсу юрфаку Марія каже, що за зовнішнім виглядом студентів у НАУ добре пильнують.

“Не пускають в шортах, в коротких спідницях”, – зазначає студентка.

Та віднедавна обмежень ще додали. Розробили спеціальну пам‘ятку щодо зовнішнього вигляду студентів і викладачів. “Аби дисципліну покращити”, – сказано в розпорядженні ректора. Серед основних вимог, таких як охайність та зручність одягу, є й інші.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наприклад, під заборону потрапили і сорочки надто яскраві, і блузи декольтовані. Макіяж – стриманий, спідниця – не вище 10 сантиметрів від коліна. В одязі літнього відпочинку – купальниках, халатах, чи то навіть звичайних шортах – теж на поріг не пустять. І чи не найголовніше: “Одяг повинен відповідати зросту, виражати повагу господаря до самого себе і суспільства”.
Як реагують студенти та громадськість
Анастасія готується стати студенткою НАУ. В шортах і майці, про запроваджений в цьому університеті дрескод дівчина ще не чула. Дізнається від журналістів.

“Вони мають рацію з одного боку, а з іншого боку якось… дрескод був у школі. Університет – це вільний вищий навчальний заклад, тут можна і без цього обійтись”, – каже дівчина і вже думає, чи не змінити виш.

Користувачі мережі з таких правил уже кепкують, а інші виші запрошують до себе вступників, аби не стримували себе ні в чому

“Якщо ви “особа жіночої статі”, любите мініспідниці і глибокі декольте – вступайте, будь ласка, в КПІ”, – жартівливо закликає Київський політех.

Що каже керівництво вишу
Керівництво Національного авіаційного університету такому галасу навколо дрескоду дивуються. Мовляв, правила стриманого стилю у решті університетів теж діють. А сама пам’ятка – це радше рекомендації, а не зобов’язання. Лінійкою міряти довжину спідниць теж ніхто не буде. Але з тлумаченнями деяких правил і в самих виникають труднощі.

На навчання, запевняють, пускатимуть всіх. Якщо ж одяг зовсім не відповідатиме стилю класичному – із бунтівником хіба що бесіду проведуть. Та й самі рекомендації тепер переглянуть, їх принаймні зроблять зрозумілішими.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Жодних декольте, шортів та міні – у НАУ здійнявся дрескодовий скандал