facebook

Закриваємо на зиму огірки з кетчупом: покроковий рецепт ідеальної закуски

Закриваємо на зиму огірки з кетчупом: покроковий рецепт ідеальної закуски

До середини літа овочі значно впали в ціні. Це хороша можливість не тільки наїсться вдосталь улюблених овочевих страв, а й підготуватися до зими – закрити улюблені закуски та консервацію. Якщо ви запаслися квашеними огірками, пропонуємо згадати рецепт не менш смачною закуски – огірків у кетчупі.

Для приготування огірків з кетчупом знадобляться наступні інгредієнти: огірки (650 г), кетчуп (50 мл), сіль (25 г), цукор (18 г), оцет (1 ст. ложка), горошки перцю (3 шт), часник (1 зубчик), кріп (1 парасолька).

Як приготувати огірки з кетчупом на зиму:

Ретельно промийте огірки, замочіть їх у воді на 3-4 години. Після цього помістіть їх в банку, додайте кріп, перець і часник. Залийте в банку окріп і дайте огіркам постояти 3-4 хвилини. Потім гарячу воду злийте.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Повторіть цю процедуру ще раз з чистою водою, але за другим разом залиште огірки в окропі на 15 хвилин. Далі злийте цю воду до каструлі, додайте до неї сіль, цукор, кетчуп та доведіть отриманий маринад до кипіння.

Додайте в каструлю оцет, ретельно перемішайте і додайте готовий маринад до огірків. Закатайте банку залізною кришкою і залишіть на зберіганні у прохолодному місці.

При бажанні можна закрити порізані огірки. В такому випадку ваша закуска буде більш схожою на готовий салат.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Закриваємо на зиму огірки з кетчупом: покроковий рецепт ідеальної закуски