facebook

Захопив судно, погрожував зброєю і вимагав викуп: українця вперше затримали за піратство

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

В Україні вперше розкрито злочин проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Українцю, який за даними слідства, брав участь у захопленні судна в Індійському океані, повідомлено про підозру.

Про це у вівторок, 20 липня, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

“За даними слідства, громадянин України, будучи співробітником іноземної охоронної компанії, надавав послуги з охорони в піратонебезпечних районах судноплавства. Під час виконання своїх зобов’язань з охорони у липні 2020 року він зі зброєю прибув на одне із суден під прапором Маршалових островів в західній частині Індійського океану”, – йдеться в повідомленні.

Діючи з метою власної вигоди, використовуючи зброю повідомив капітана про те, що він захоплює судно та вимагає зміни його курсу до порту Фуджейра, а також виплати грошових коштів. Для підтвердження реальності своїх намірів, створення психологічного тиску на капітана та членів екіпажу громадянин України продемонстрував споряджений набоями магазин до гвинтівки та здійснив постріл в стелю капітанського містка, що призвело до пошкодження елементів освітлення, після чого вже під погрозою застосування вогнепальної зброї повторив свої вимоги.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Капітан судна, враховуючи небезпеку застосування вогнепальної зброї стосовно нього та членів екіпажу, віддав наказ старшому механіку перевести машину у режим маневрування, а вимоги громадянина України передав менеджерам компанії судновласника”, – зазначили в Офісі генпрокурора.

У результаті перемовин, через 4 дні представники судноплавної компанії надали вказівку капітану видати громадянину України 6 тис доларів США в обмін на здачу ним зброї та розблокування роботи судна.

“Правоохоронцями за місцем проживання громадянина проведено обшук. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу”, – резюмували в прокуратурі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Захопив судно, погрожував зброєю і вимагав викуп: українця вперше затримали за піратство