facebook

Вчені б’ють на сполох: липень виявився найспекотнішим місяцем на Землі за всю історію спостережень

Вчені зафіксували, що липень 2021 року став найспекотнішим місяцем на Землі за всю історію спостережень.

Про це пише nbcnews.com.

Це повідомлення з’явилося після того, як ООН опублікувала тривожний звіт про нагальну загрозу зміни клімату.

Згідно з даними, опублікованими американською Національною адміністрацією океанів та атмосфери, липень став найспекотнішим місяцем, що є найзавиднішою відмінністю, яка може посилити тривогу щодо зміни клімату.

“У цьому випадку перше місце – це найгірше місце”, – сказав вчений Рік Спінрад. “Липень, як правило, є найтеплішим у світі місяцем у році, але липень 2021 року перевершив себе як найспекотніший липень за всю історію спостережень”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, цей рекорд дав тривоги руйнівному шляху зміни клімату на нашій планеті.

За даними науковців, сукупна температура поверхні суші і океану в цьому липні в усьому світі була на 1,67 градус Цельсія вище середнього показника XX століття. При цьому реєстрація спостережень почалася 142 роки тому.

Попередній рекорд був встановлений в 2016 році і був нижче нового рекорду на 0,02 градуса. В Азії був зареєстрований найспекотніший липень в історії, які перевищив попередній рекорд, встановлений в 2010 році. У Європі був зафіксований другий найспекотніший липень в історії: температурний показник встановився на рівні липня 2010 року, проте не побив середню температуру липня 2018 року. У Північній Америці, Південній Америці, Африці і Океанії липень 2021 року ввійшов в десятку найтепліших липнів в історії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчені б’ють на сполох: липень виявився найспекотнішим місяцем на Землі за всю історію спостережень