facebook

Гінеколог розповіла, що може викликати злоякісні новоутворення, і чи впливає генетика на розвиток раку

Гінеколог розповіла, що може викликати злоякісні новоутворення, і чи впливає генетика на розвиток раку

Гінеколог-онколог прокоментувала, що може спровокувати ненасліджені форми раку. Лікар вищої категорії, гінеколог-онколог Ліна Гірагосова спеціально для Clutch розповіла про фактори, що викликають злоякісні новоутворення.

Ліна Гирагосова

“У переважній більшості випадків ракові клітини знаходяться в організмі у кожної людини. Наша імунна система контролює їх наявність і знищує, щоб пухлинні клітини не перейшли в ракову хворобу», – розповіла лікар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Онкологічні захворювання часто супроводжуються тріадою: цукровий діабет, гіпертонічна хвороба і ожиріння. Всі ми знаємо, що цукровий діабет часто провокують похибки в харчуванні і порушення метаболізму. Якщо ми об’їдаємося булочками і солодким, то отримуємо надлишкову вагу. Згодом можуть додасться гіпертонія і діабет, а це фактори, що діють негативним чином на виникнення онкологічних захворювань.

Тому солодкого має бути в міру. Це не означає, що якщо ми з’їли шоколадку, то у нас виникне рак. Проте харчування має бути збалансованим, а надлишок солодкого нікому не корисний.

Популярні статті зараз

Існують онкологічні захворювання, спровоковані способом життя. Здебільшого-це рак шийки матки, піхви, і вульви. Найчастіше ці гінекологічні захворювання асоціюються з папіломавірусом людини. Всі ми без винятку інфікуємося папіломавірусом, але у кого-то своїх захисних сил вистачає, щоб подолати вірусне навантаження і виробити імунітет, а у кого-то є недолік в роботі імунної системи і це дозволяє вірусу папіломи людини зробити канцерогенну дію, в наслідок чого передракові стани розвиваються в онкологічну хворобу.

Ряд онкологічних захворювань пов’язаний з генетичним фактором. Спадковість, мені здається, вже не викликає ні у кого сумніву: ні у пацієнтів, ні у лікарів. Дійсно, мутації в генах можуть викликати онкологічні захворювання. До генетично детермінованих захворювань відносяться рак маткової труби, яєчників або молочної залози», – розповіла доктор.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Гінеколог розповіла, що може викликати злоякісні новоутворення, і чи впливає генетика на розвиток раку