facebook

Погризене тіло та сліди катувань: в прокуратурі розповіли нові подробиці про 7-річного хлопчика з Черкас

За життя дитини все ще борються медики

У термінальній комі: лікарі розповіли про стан 7-річного хлопчика з Черкас

У Черкасах семирічний хлопчик, якого, ймовірно, покусали собаки, перебуває у термінальній комі. Його стан стабільно важкий.

За словами лікаря-анестезіолога обласної дитячої лікарні Світлани Федченко, діяльність мозку наднизька, її ледь фіксують прилади. Дитина дихає за допомогою апарату штучного дихання, а кровообіг підтримують медикаментами.

24 серпня хлопчика в лікарню привезла швидка, його супроводжувала бабуся. Що сталося та як дитина отримала травми, бабуся не змогла розповісти, —зазначила Федченко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Директор Черкаської обласної дитячої лікарні Наталія Волчкова розповіла, що дитину привезли у вкрай важкому стані з ознаками мозкової коми третього ступеня, також були численні садна на тілі, рвана рана нижньої губи, рана вуха і дефекти тканин округлої форми по тілу на лівому стегні.
Під час огляду лікарі виявили у хлопчика пролежні на копчику та потилиці. Також у нього був наднизький гемоглобін, що свідчить про недоїдання.

Нині слідчі відкрили два кримінальних провадження: за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого КК України.

Санкція статті 128 передбачає два роки позбавлення волі, за ч. 3 ст. 135 — до восьми років. Останню статтю відкрили через те, що дитину госпіталізували не в день, коли вона отримала травми.

– Підозри на цей час не вручені, оскільки триває слідство. Бабуся хлопчика перебуває під судовим слідством, оскільки в минулі роки щодо неї скеровувалось кримінальне провадження за нанесення легких тілесних ушкоджень та за грабіж, — зазначив керівник Черкаської окружної прокуратури Артем Шляхов.

Також слідчі призначили судово-медичну експертизу, щоб з’ясувати характер травм хлопчика.

Депутат Черкаської обласної ради Олег Петренко розповів, що родина дитини створювала проблеми для всього кварталу вже багато років. Він стверджує, що у них вдома була велика кількість собак, які декілька разів нападали на людей.

Тому Петренко припустив, що дитина постраждала саме від собак. Хоча бабуся хлопчика розповіла поліції, що він отримав травми, бо впав з купи цегли у дворі.

Нині дитині потрібна операція, але лікарі не можуть її провести через важкий стан. Батьки хлопчика під час госпіталізації були відсутні, тому що матері робили операцію в Києві.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Погризене тіло та сліди катувань: в прокуратурі розповіли нові подробиці про 7-річного хлопчика з Черкас