facebook

Ціна на газ у вересні: постачальники оприлюднили тарифи для населення

Річні ціни на відміну від місячних у перший місяць осені не зміняться.

Газопостачальні компанії оприлюднили ціни на газ для населення у вересні 2021 року. Так, як і раніше, залежно від компанії, річна, фіксована вартість “блакитного палива” у вересні коливатиметься від 7,80 до 13,50 грн за кубометр, а місячні тарифи дещо зростуть.

Про це повідомляє “ГазПравда”.

“Річні базові ціни на газ залишаються стабільними та значно вигіднішими за місячні тарифні плани четвертий місяць поспіль. Як і раніше, залежно від компанії, річна, фіксована ціна “блакитного палива” у вересні коливатиметься від 7,80 до 13,50 грн за кубометр”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найнижчі ціни запропонували Агросинтез Трейдінг (7,80 грн за кубометр), Евода Трейд КП Луцькводоканал (7,88 грн за кубометр), Черкасигаз Збут і Уманьгаз Збут (7,89 грн за кубометр), а також ГК Нафтогаз України (7,96 грн за кубометр). Найвищі ж цінники на газ – 13,5 грн за куб – встановили Чернівецька обласна енергопостачальна компанія, Житомирська обласна енергопостачальна компанія та Херсонська обласна енергопостачальна компанія.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проте загалом більшість компаній встановила ціни до 9 грн за кубометр.

Своєю чергою РБК-Україна з посиланням на дані на сайтах компаній-постачальників пише про зростання саме місячних тарифів у вересні. Однак, варто зазначити, що від травня в Україні як базова діє саме річна ціна.

“Місячні ціни, які компанії пропонують на вересень, іноді досягають 20 гривень за кубометр. Зокрема, “Київгазенерджи” продає газ по 19,80 гривень за кубометр. У серпні тариф цієї компанії був на рівні 15,76 гривень за кубометр. Високі ціни і у інших постачальників:”Черкаси газзбут” продає газ по 16,76 гривень, “Умань газзбут”- по 16,78 за 1 куб м”, – повідомляє видання.

Нагадаємо, що від травня 2021 року по квітень 2022 року в Україні як базова діє саме річна ціна. Її постачальники можуть змінювати лише в бік зниження. І саме на фіксовані ціни споживачів перевели автоматично. Водночас за бажанням люди можуть обрати й інші тарифні плани: місячні чи сезонні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ціна на газ у вересні: постачальники оприлюднили тарифи для населення