facebook

Директор” Вертикалі” та “першого віконного заводу” заявив про власне банкрутство

Івано-франківський бізнесмен, один із співзасновників будівельної фірми “Екстім” (згодом — “Передмістя 2000”), директор будівельної компанії “Вертикаль” та ТОВ “Перший віконний завод” Олег Лєпенін оголосив себе банкрутом.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на івано-франківське видання Правда твого міста.

Те, що Лєпенін оголосив себе банкрутом, стало відомо з ухвали Господарського суду Івано-Франківської області, опублікованої в державному реєстрі, про відкриття щодо нього провадження у справі про неплатоспроможність.

Сума, яку заборгував відомий забудовник — майже 33 мільйони гривень.

“Відповідно до конкретизованого списку кредиторів загальна сума заборгованості боржника – фізичної особи Лєпєніна О.С., строк виконання якої настав перед кредитором – ТОВ “ФК “Левірідж” складає 32 926 311 грн 20 коп”, – йдеться в ухвалі суду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Історія цього боргу розпочалася ще 15 років тому, у 2006-2007 роках, і сягає своїм корінням діяльності будівельної фірми “Екстім”, в якій Олег Лєпєнін був на той час співзасновником та комерційним директором. ТОВ “Екстім”, яке згодом було перейменовано в ТОВ “Передмістя 2000”, уклало тоді кредитні угоди з Акціонерним комерційним інноваційним банком УкрСиббанк, в яких Лєпєнін фігурував як поручитель.

У зв’язку з неповерненням кредитних коштів, УкрСиббанк звернувся до Господарського суду Івано-Франківської області із позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю “Фірма “Екстім”. Судовий розгляд завершився десять років тому — 25 липня 2011 року суд ухвалив стягнути з Лєпєніна, як поручителя на користь ПАТ “УкрСиббанк” борг у розмірі майже 22 мільйони (21 844 465,74 грн).

Оскільки кошти від фірми-боржника так і не надійшли у 2014 році банк подав позов до Вищого спеціалізованого суду на поручителя — Олега Лєпєніна. І в цьому випадку суд теж визнав справедливими вимоги кредиторів та 14 травня 2014 року ухвалив стягнути з Олега Лєпєніна на користь ПАТ “УкрСиббанк” заборгованість за кредитними договорами від 28 грудня 2006 року та від 23 березня 2007 року у розмірі 21 844 465 грн 74 коп.

“Після того, як банкіри втомилися “вибивати” проблемну заборгованість, до суду звернулася із заявою про заміну сторони виконавчого провадження фінансова компанія “Леверідж”. У червні 2016 року ухвалою Івано-Франківського міського суду сторону стягувача було замінено з ПАТ «УкрСиббанк» на ТОВ “ФК “Леверідж”.

За той час, поки тривала судова тяганина, сума боргу Олега Лєпіна, як поручителя за кредит заснованої ним будівельної фірми, продовжувала неухильно зростати. Фінансова компанія “Леверідж” звернулася до суду з вимогою відшкодувати інфляційні витрати у розмірі майже 6 мльйонів (5 788 783 грн 22 коп), трьох відсотків річних та основної винагороди приватного виконавця. Вимоги кредитора підтримав Бабушкінський районний суд міста Дніпропетровська, – пише видання.

Відповідно до опублікованих в ухвалі Господарського суду даних із довідок виконавчої служби та приватного виконавця у ході проведення виконавчих дій станом на червень 2021 року з боржника було стягнуто всього 12 тисяч 260 гривень 63 копійки за одним із проваджень та 52 тисячі 635 гривень 13 копійок — за іншим.

Олег Лєпін тим часом займався банкрутством заснованого ним підприємства.

У червні 2020 року ТОВ “Передмістя 2000” припинило свою державну реєстрацію у зв’язку із визнанням її банкрутом.

Як зазначено в ухвалі Господарського суду, згідно з чинні законодавства, ліквідація боржника-юридичної особи не припиняє поруку, якщо раніше кредитор звернувся до суду з позовом до поручителя у зв’язку з порушенням зобов’язання.

“З огляду на викладене, грошове зобов’язання Лєпєніна О.С. перед ТОВ “ФК “Леверідж” через ліквідацію боржника не припинилося, у зв’язку з наявністю судових рішень про стягнення коштів з нього як поручителя на користь ТОВ “ФК” Леверідж”, – сказано у судовому документі.

Забудовнику вирішив оголосити себе банкрутом як фізичну особу.

Свою діяльність як фізична-особа підприємець, яку він проводив з вересня 2005 року, забудовник припинив ще два роки тому за власним рішенням.

За наданими до суду даними, на цей момент Олег Лєпєнін перебуває в трудових відносинах з ТОВ “Інвестиційно-будівельна компанія “Вертикаль” (власником вказаний його батько — Святостав Лєпєнін), де він працює директором, та ТОВ “Перший віконний завод плюс” (власник — батько, Олег Лєпєнін — директор).

Відповідно до поданих декларацій у 2018 році він отримав дохід в розмірі всього 32 800 гривень, у 2019 році – 182 000 грн, у 2020 році -121 110 грн, не має у власності нерухомого майна, транспортних засобів, не має вкладів у банках, готівкових коштів та інших цінностей.

В декларації Лєпєнін О.С. вказав, що протягом року до дня подання заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність ним не було вчинено жодних правочинів щодо нерухомого майна, цінних паперів, часток у статутному капіталі, транспортних засобів та угод на суму не менш ніж 30 розмірів мінімальної заробітної плати.

Серед активів Олега Лєпєніна рахується тільки трохи більше 3% частки статутного капіталу ТОВ “Кветтер”, номінальна вартість якої складає 54 451 грн. На рахунках в ОТП Банку у забудовника — коштів майже немає.

Ухвалою Господарського суду Івано-Франківської області від 27 липня 2021 року щодо Олега Лєпєніна відкрито провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи. Керівник реструктаризації боргу повинен провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість.

Судове засідання у цій справі призначено на 13 вересня цього року.

Категорія справи № 909/496/21: Господарські справи (з 01.01.2019); Справи позовного провадження; Справи про банкрутство, з них; неплатоспроможність фізичної особи.
Надіслано судом: 02.08.2021. Зареєстровано: 02.08.2021. Оприлюднено:04.08.2021.
Дата набрання законної сили: 27.07.2021
Номер судового провадження: не визначено

Справа № 909/496/21

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність

27.07.2021 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі:судді Рочняк О.В.

секретар судового засідання Михайлюк А.С.

розглянувши у підготовчому засіданні заяву фізичної особи Лєпєніна Олега Святославовича

АДРЕСА_1

про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника фізичної особи

за участю представників сторін:

від заявника – боржника: Петраш Юрій Любомирович

ВСТАНОВИВ: фізична особа Лєпєнін Олег Святославович звернувся до Господарського суду Івано-Франківської області із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника фізичної особи.

Згідно з ухвалою Господарського суду Івано-Франківської області від 02.06.2021, суд прийняв заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду; підготовче засідання призначив на 24.06.2021; викликав для участі у судовому засіданні представників боржника; зобов’язав заявника надати суду додаткові відомості, необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

01.06.2021 до відділу документального забезпечення, канцелярії Господарського суду Івано-Франківської області, електронною поштою, підписане ЕЦП, від представника Лепеніна О.С. надійшло клопотання від 28.05.2021 (вх.№8199/21) про приєднання до матеріалів справи копії свідоцтва про розірвання шлюбу Лєпєніна О.С.

У зв’язку з перебуванням судді Рочняк О.В. у відпустці, підготовче засідання, призначене на 24.06.2021 не відбулося.

Ухвалою від 25.06.2021 підготовче засідання призначено на 07.07.2020.

07.07.2021 до відділу документального забезпечення, канцелярії суду від Лєпєніна О.С надійшли письмові пояснення (вх.№10398/21) та витребувані судом документи.

В підготовчому засіданні боржник та його представник заяву про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність підтримали повністю.

В підготовчому засіданні 07.07.2021 суд оголосив перерву до 27.07.2021.

В підготовчому засіданні 27.07.2021 представник Лєпєніна О.С. надав письмові пояснення (вх.№11724/21), до яких приєднав копії звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ТОВ “Передмістя 2000”.

Кодекс України з процедур банкрутства (далі -Кодекс) встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника – юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Відповідно до ст.113 Кодексу, провадження у справах про неплатоспроможність боржника – фізичної особи, фізичної особи – підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою(4).

Відповідно до вимог ч. ч. 1-3 ст.119 Кодексу, у підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, з’ясовує наявність підстав для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, а також вирішує інші питання, пов’язані з розглядом заяви. Підготовче засідання проводиться у порядку, передбаченому цим Кодексом. За наслідками підготовчого засідання господарський суд постановляє ухвалу про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність або про відмову у відкритті провадження у справі про неплатоспроможність.

Розглянувши заяву про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність та дослідивши додані до неї матеріали, заслухавши боржника, суд встановив таке.

Відповідно до ч. 1 ст.115 Кодексу, провадження у справі про неплатоспроможність боржника – фізичної особи або фізичної особи – підприємця може бути відкрито лише за заявою боржника.

Згідно із ч. 2 ст.115 Кодексу боржник має право звернутися до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність у разі, якщо: 1) розмір прострочених зобов’язань боржника перед кредитором (кредиторами) становить не менше 30 розмірів мінімальної заробітної плати; 2) боржник припинив погашення кредитів чи здійснення інших планових платежів у розмірі більше 50 відсотків місячних платежів за кожним з кредитних та інших зобов’язань упродовж двох місяців; 3) ухвалено постанову у виконавчому провадженні про відсутність у фізичної особи майна, на яке може бути звернено стягнення; 4) існують інші обставини, які підтверджують, що найближчим часом боржник не зможе виконати грошові зобов’язання чи здійснювати звичайні поточні платежі (загроза неплатоспроможності).

В обґрунтування заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність (в порядку Книги 4 Кодексу) заявник вказав, що загальна сума заборгованості складає 33 030 361 грн 27 коп. в тому числі: 31 756 680 грн 65 коп. грошового зобов’язання (позики, заборгованість за кредитним договорам, інфляційні втрати); 1087405 грн 62 грн. суми штрафних санкцій; 186 275 грн судових витрат. Вказаний розмір заборгованості є таким, що перевищує суму, еквівалентну 30 розмірам мінімальної заробітної плати та ним не погашено. Крім того, таке непогашення триває більш ніж два місяці, (в тому числі з моменту набрання вказаними судовими рішеннями законної сили). Вказане є підставою, для звернення з заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність відповідно до положень п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 Кодексу.

Згідно інформації, що міститься в матеріалах справи, Лєпєнін О.С. народився в смт. Делятин Надвірнянського району Івано-Франківської області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2.

Як вбачається з копії свідоцтва про розірвання шлюбу НОМЕР_1, шлюб між Лєпєніним О.С. та ОСОБА_3 розірвано 18.02.2004.

У заяві Лєпєнін О.С. повідомляє, що є неодруженим. До членів моєї сім`ї як декларанта та боржника у справі про неплатоспроможність належать: син – ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1, донька – ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2, батько – ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_3, мати ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_4, котра померла ІНФОРМАЦІЯ_5 та відповідно не включалась у декларацію за 2020 р.

21.09.2005 Лепенін О.С. зареєстрований як фізична особа – підприємець, 18.10.2013 проведена державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця Лєпєніна О.С. за власним рішенням, 22.10.2013 проведено державну реєстрацію фізичної особи підприємцем, а 26.07.2019 проведена державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця Лєпєніна О.С. за власним рішенням, про що свідчить витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 13.05.2021.

Станом на 22.05.2021 Лєпєнін О.С. на території України до кримінальної відповідальності не притягується, не знятої чи не погашеної судимості не має та в розшуку не перебуває, що підтверджується довідкою серії ІІА №2400108 Департаменту інформатизації Міністерства внутрішніх справ України.

Лєпєнін О.С. перебуває в трудових відносинах з ТОВ “Інвестиційно-будівельна компанія “ВЕРТИКАЛЬ” (код: 35517593); посада – директор та ТОВ “Перший віконний завод плюс” (код: 40837643) посада – директор.

Згідно поданих декларацій за 2018-2020 роки боржником отримано за 2018 рік дохід в розмірі 32800 грн., за 2019 рік отримано дохід в розмірі 182000 грн., за 2020 рік -121110 грн, не має у власності нерухомого майна, транспортних засобів, не має вкладів у банках, готівкових коштів та інших цінностей.

Лєпєніну О.С. належить 3,1026 % частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю «КВЕТТЕР»,(код 24686516) номінальна вартість частки 54 451 грн.

В декларації Лєпєнін О.С. вказав, що протягом року до дня подання заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність ним не було вчинено жодних правочинів щодо нерухомого майна, цінних паперів, часток у статутному капіталі, транспортних засобів та угод на суму не менше 30 розмірів мінімальної заробітної плати.

На виконання п.4 ч. 3 ст. 116 Кодексу України з процедур банкрутство Лєпєнін О.С. повідомив суд, що у його власності не перебуває жодного нерухомого майна чи рухомого майна, на підтвердження чого надав інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №257540432 від 20.05.2021, довідку територіального сервісного центру МВС №2641 в Івано-Франківській області №31/9/926 від 25.05.2021, довідку управління держпраці в Івано-Франківській області №07-06/15-10/4058 від 16.06.2021.

Відповідно до конкретизованого списку кредиторів загальна сума заборгованості боржника – фізичної особи Лєпєніна О.С., строк виконання якої настав перед кредитором – ТОВ “ФК “Левірідж” складає 32926311 грн 20 коп.

Вказана заборгованість виникла у зв’язу з невиконанням боржником – ТОВ фірма “Екстім”, яке в подальшому перейменовано в ТОВ “Передмістя -2000”, умов кредитних договорів №11105713000 від 28.12.2006 та №111313378000 від 23.03.2007, в забезпечення виконання яких Лєпєнін О.С. уклав з Акціонерним комерційним інноваційним банком “Укрсиббанк” договори поруки №11105713000/1-п від 28.12.2006 та №11131378000/1-П від 23.03.2007.

Рішенням Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 14 травня 2014 року стягнуто з Лєпєніна О.С. на користь ПАТ «Укрсиббанк» заборгованість за кредитними договорами від 28 грудня 2006 року та від 23 березня 2007 року у розмірі 21 844 465 грн 74 коп.

Ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 03 червня 2016 року заяву ТОВ «ФК «Леверідж» про заміну сторони виконавчого провадження задоволено. Замінено сторону (стягувача) у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа по справі №344/2268/2013 від 23 березня 2016 року з ПАТ «УкрСиббанк» на ТОВ «ФК «Леверідж».

Ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 23 вересня 2016 року, залишеною без змін судом апеляційної інстанції, у задоволенні заяви ТОВ «ФК «Леверідж» про заміну стягувача з виконання виконавчого листа, поновлення строку пред’явлення виконавчого листа до виконання відмовлено з тих підстав, що ТОВ «ФК «Леверідж» набуло права вимоги та права бути стороною виконавчого провадження у межах строку пред’явлення виконавчого листа до виконання, однак цим правом скористалося лише у 2016 році, подавши до суду відповідну заяву про заміну сторони виконавчого провадження, про що суд 03 червня 2016 року постановив ухвалу, повторно це питання не може вирішуватися судом, оскільки заміна сторони у виконавчому провадженні відбулася з виконання конкретного виконавчого документа, тобто визначено особу, яка має право вимоги, незалежно від звернення цього документа до примусового виконання.

На виконання судових рішень відносно боржника відкрито ряд виконавчих проваджень, а саме:

– виконавче провадження №ВП 59811967 з примусового виконання рішення у справі №200/16684/17, на виконання якого 22.07.2019 Бабушкінським районним судом міста Дніпропетровська видано виконавчий лист про стягнення з Лєпєніна О.С. на користь ТОВ “ФК “Левірідж” інфляційних витрат за період 01 жовтня 2014 року по 31 березня 2015 року у розмірі 5788783 грн 22 коп. та трьох відсотків річних за період 01 жовтня 2014 року по 31 грудня 2014 року в розмірі 163 384 грн 62 коп., та основної винагороди приватного виконавця у розмірі 595216 грн78 коп., про що свідчить постанова про відкриття виконавчого провадження від 14.08.2019 приватним виконавцем виконавчого округу м. Києва Жаботинським Іваном Володимировичем;

– виконавче провадження № ВП 63253049 з примусового виконання рішення суду у справі №344/16496/17, на виконання якого 16.03.2020 Івано-Франківським міським судом видано виконавчий лист про стягнення з Лєпєніна Олега Святославовича на користь Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Леверідж” заборгованості в розмірі 4943402 грн 69 коп. та 494340 грн 27 коп. виконавчого збору, про що свідчить постанова про відкриття виконавчого провадження від 08.10.2020 старшого державного виконавця Івано-Франківського міського відділу ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Бурія Назарія Івановича;

– виконавче провадження №ВП 63253070 з примусового виконання рішення суду у справі №344/16496/17, на виконання якого 16.03.2020 Івано-Франківським міським судом видано виконавчий лист про стягнення з Лєпєніна Олега Святославовича на користь Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Леверідж” 185 365 грн сплаченого судового збору та 18536 грн 50 коп. виконавчого збору, про що свідчить постанова про відкриття виконавчого провадження від 08.10.2020 старшого державного виконавця Івано-Франківського міського відділу ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Бурія Назарія Івановича.

Відповідно до довідки Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління міністерства юстиції №02-19/В-23 45019 від 22.06.2021, на виконанні у Івано-Франківському МВДВС перебуває зведене виконавче провадження №63258268, в обліковій картці якого знаходяться виконавчі провадження: №63253049 та №63253070. В ході проведення виконавчих дій станом на 22.06.2021 з боржника стягнуто 12 260 грн 63 коп., залишок заборгованості становить 5 629 652 грн 83 коп., з яких на користь стягувача 5 118 067 грн 26 коп. та в дохід Державного бюджету України виконавчий збір у сумі 511 585 грн коп.

Згідно з довідкою приватного виконавця виконавчого округу м. Києва Жаботинського І.В. №756 від 18.06.2021, в провадженні приватного виконавця перебуває виконавче провадження від 14.08.2019 ВП 59811967. За період з 14.08.2019 по 18.06.2021 з боржника Лєпєніна Олега Святославовича стягнуто на користь стягувача ТОВ “Фінансова компанія “Леверідж” суму коштів в розмірі 52 635 грн 13 коп. Залишок суми коштів, що підлягає стягненню за боржника Лєпєніна Олега Святославовича за виконавчим документом станом на 18.06.2021 становить 5 899 532 грн 71 коп.

Судом з’ясовано, що 09.06.2020 проведено державну реєстрацію припинення юридичної особи ТОВ “Передмістя 2000” (код 22187849) (колишня назва ТОВ “Екстім”) у зв’язку із визнанням її банкрутом.

З копії звіту ліквідатора ТОВ “Передмістя” вбачається, у ліквідаційній процедурі задоволено вимоги забезпеченого кредитора ТОВ “ФК “Леверідж” в розмірі 1137210 грн 67 коп., решту грошових вимог ТОВ “ФК “Леверідж” у розмірі 87662024 грн 07 коп. не погашено у зв”язку з відсутністю майна боржника.

За приписами ч.5 ст.559 ЦК України, ліквідація боржника – юридичної особи не припиняє поруку, якщо до дня внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань запису про припинення боржника – юридичної особи кредитор звернувся до суду з позовом до поручителя у зв’язку з порушенням таким боржником зобов’язання.

З огляду на викладене, грошове зобов”язання Лєпєніна О.С. перед ТОВ “ФК “Леверідж” через ліквідацію боржника не припинилося, у зв’язку з наявністю судових рішень про стягнення коштів з нього як поручителя на користь ТОВ “ФК “Леверідж”.

Відповідно до довідки АТ “ОТП Банк” №100-5/84 від 26.05.2021, Лєпєнін О.С. станом на 26.05.2021 має відкриті рахунки в банку АТ “ОТП БАНК”, а саме:

– поточний рахунок № НОМЕР_2, валюта-гривня, залишок на рахунку складає: 0,00 грн; – поточний рахунок № НОМЕР_3, валюта-гривня, залишок на рахунку складає: 0,00 грн.; – картковий рахунок № НОМЕР_4 валюта-гривня, залишок на рахунку складає: 319 грн;

– картковий рахунок № НОМЕР_5, валюта-гривня, залишок на рахунку складає: 0,00 грн.

Як вбачається з довідки Головного управління ДПС в Івано-Франківській області №1664/АП/09-19-64-01 від 18.06.2021, станом на 18.06.2021 Лєпєнін О.С. не має відкритих рахунків у фінансових установах.

У підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, з’ясовує наявність підстав для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, а також вирішує інші питання, пов’язані з розглядом заяви. Підготовче засідання проводиться у порядку, передбаченому цим Кодексом. За наслідками підготовчого засідання господарський суд постановляє ухвалу про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність (ч.ч. 1-3 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства).

Зважаючи на встановлені обставини з урахуванням наведених правових приписів, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи Лєпєніна О.С. та введення процедури реструктуризації боргів боржника.

Згідно з ч. 5 ст. 119 Кодексу питання введення процедури реструктуризації боргів боржника та призначення керуючого реструктуризацією, вирішується господарським судом в ухвалі про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Частиною 2 ст.6 Кодексу передбачено, що до боржника – фізичної особи застосовуються такі судові процедури: реструктуризація боргів боржника; погашення боргів боржника.

Реструктуризація боргів боржника – судова процедура у справі про неплатоспроможність фізичної особи, що застосовується з метою відновлення платоспроможності боржника шляхом зміни способу та порядку виконання його зобов’язань згідно з планом реструктуризації боргів боржника (ст.1 Кодексу).

Згідно абз. 4 п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Так, відповідно до абз. 2 п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства заява ініціюючого кредитора або боржника – фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

До заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника фізичної особи ОСОБА_8 надано заяву арбітражного керуючого Ловаса В.О. про призначення його керуючим реструктуризацію майна боржника.

Судом встановлено, що заява арбітражного керуючого Ловаса В.О. відповідає вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу. Арбітражний керуючий Ловас В.О. не відноситься до категорії осіб визначених ч. 2 ст. 11 та ч. 3 ст. 28 Кодексу. Доказів протилежного суду не надано.

Враховуючи вищевикладене, приймаючи до уваги відомості, надані арбітражним керуючим у заяві, на підставі приписів частини 2 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, суд дійшов висновку про призначення керуючим реструктуризації арбітражного керуючого Ловаса Василя Олексійовича (свідоцтво №1334 від 19.07.2013).

Керуючись ст.ст. 28, 119 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст.232-234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

відкрити провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи Лєпєніна Олега Святославовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_6).

Ввести процедуру реструктуризації боргів фізичної особи Лєпєніна Олега Святославовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_6).

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів фізичної особи Лєпєніна Олега Святославовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_6).

Призначити керуючим реструктуризацією фізичної особи Лєпєніна Олега Святославовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_6) арбітражного керуючого Ловаса Василя Олексійовича (свідоцтво №1334 від 19.07.13, адреса АДРЕСА_3).

Встановити строк подання керуючим реструктуризацією до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів до 26.08.2021.

Зобов’язати керуючого реструктуризацією у строк до 01.09.2021 провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість.

Встановити керуючому реструктуризацією строк підготовки та подання до господарського суду плану реструктуризації боргів боржника до 01.10.2021.

Зобов`язати ГУ ДПС в Івано-Франківській області надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про доходи фізичної особи Лєпєніна Олега Святославовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_6) та членів його сім`ї і про майно, задеклароване такими особами при перетині кордону:

– ОСОБА_6 (ідентифікаційний номер НОМЕР_7);

– ОСОБА_4 (ідентифікаційний номер НОМЕР_8);

– ОСОБА_5 (ідентифікаційний номер НОМЕР_9).

Зобов`язати орган державної прикордонної служби надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про перетинання фізичною особою Лєпєніна Олега Святославовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_6) та членами його сім`ї державного кордону за останні три роки:

– ОСОБА_6 (ідентифікаційний номер НОМЕР_7);

– ОСОБА_4 (ідентифікаційний номер НОМЕР_8);

– ОСОБА_5 (ідентифікаційний номер НОМЕР_9)

Зобов`язати АТ “ОТП Банк” надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про залишок коштів на рахунках Лєпєніна Олега Святославовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_6).

Оприлюднити на офіційному веб-сайті повідомлення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи Лєпєніна Олега Святославовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_6).

Визначити дату проведення попереднього засідання – 13.09.2021 о 10:00 год.

Попереднє засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 32, зал судових засідань №4.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та може бути оскаржена до Західного апеляційного господарського суду у строки, визначені ст.255 ГПК України.

 

Суддя О.В. Рочняк

Копію ухвали направити:

– Лєпєніну Олегу Святославовичу ( АДРЕСА_1);

– арбітражному керуючому Ловасу В.О. (вул.Левка Бачинського, 2/2, м.Івано-Франківськ);

– ГУ ДПС в Івано-Франківській області (вулиця Січових стрільців, 15, Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76000);

– ГУ ПФУ в Івано-Франківській області (вулиця Січових стрільців, 15, Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76000);

– Південно-Західному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) (органу з питань банкрутства) (Адреса: вул. Грюнвальдська, 11, м. Івано-Франківськ, 76018).

– Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області (Грюнвальдська, 11 м.Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 78400);

– приватному виконавцю виконавчого округу м. Києва Жаботинському І.В. (01054, м.Київ, вул. Б.Хмельницького, 17/152А пов.6, оф.610);

– Івано-Франківському міському відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (76018, м.Івано-Франківськ, вул. Галицька, 45);

– Державній прикордонній службі України (вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Директор” Вертикалі” та “першого віконного заводу” заявив про власне банкрутство