facebook

Жовта зона карантину в Україні: що буде під забороною

Жовта зона карантину в Україні: що буде під забороною

Обмеження жовтої зони карантину незабаром можуть почати діяти на території України. Відповідно до них, зменшиться допустима кількість учасників масових заходів та відвідувачів у закладах культури. Детальніше про обмеження, які передбачає жовта зона карантину, читайте у матеріалі.

Жовта зона карантину: які обмеження

Обмеження жовтої зони карантину традиційно передбачають дотримання безпечної дистанції 1,5 м та маскового режиму. У регіонах, які входять до жовтої зони, діятимуть такі правила:

  • кінотеатри та інші заклади культури можуть працювати із заповненістю до 50% місць;
  • заборонено проводити масові заходи за участю більш як однієї особи на 4 кв. м території;
  • у спортивних та фітнес-залах заповненість не повинна становити більше як одну особу на 10 кв. м.

Жовта зона карантину не передбачає часових обмежень щодо роботи закладів громадського харчування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відповідно до нових правил, на всій території України можуть одночасно встановлювати зелений або жовтий рівень епіднебезпеки. Помаранчева та жовта зони будуть визначатись залежно від ситуації у певному регіоні.

У разі погіршення показників захворюваності на всій території України діятиме жовта зона. Її запровадять після рішення державної Комісії з техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) за ініціативи очільника Міністерства охорони здоров’я.

Обмеження жовтої зони карантину також будуть запроваджені на території України, якщо в одному з регіонів погіршаться показники та діятиме червоний рівень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Жовта зона карантину в Україні: що буде під забороною