facebook

Альтернативні «громади»: як Медведчук просуває новий тип сепаратизму

Юридична особа публічного права – складний, на перший погляд, термін з юриспруденції, який несе в собі загрозу. Його в останні руки часто можна почути від «активістів», що добиваються надання територіальним громадам «реальних повноважень». Та насправді, сприяють розвалу країни. І ось чому.

Альтернативні «територіальні громади» намагалися і намагаються створити по всій країні – від заходу на схід. Суть – проста і навіть спокуслива. Пряме народовладдя – податки лишаємо в громаді (бо держава грабує), видаємо документи та навіть мобільні номери. Все вирішують люди! Повна дискредитація «загниваючих» органів влади. Та диявол криється в деталях. Розглянемо це на прикладі Хмельницької області. Альтернативні «Територіальні громади» там створюють у незаконний спосіб (у кожному населеному пункті знаходять трьох людей та пропонують їм підписати такий собі «Договір територіальної громади»). Їхні «представники» діють від імені цілих сіл, міст, областей та створюють власні органи управління, систему оподаткування та бізнесу.

Членами цих «кишенькових» організацій часто є колишні партійці Компартії або члени і прихильники медведчуківського «Українського вибору». Наприклад, так звана «уповноважена територіальної громади міста Хмельницького» Ольга Уграк – помічник народного депутата 4-го скликання від КПУ Володимира Новака. А її колега з Тернополя Людмила Любовецька – колишній активіст «Українського вибору», а нині послідовник російської секти «Союз сотворцов святой Руси» («СССР»), яка пропагує створення «Божественної монархії Свята Русь» у складі України, Білорусі та Росії.

На Прикарпатті тим часом ідеї набуття громадами статусу юридичної особи публічного права активно просуває уродженець Косова Олександр Вуйцік. Він позиціонує себе «активістом» і обіймає посаду виконавчого директора ГС «Конгрес українських громад «Заради майбутнього».

Цю організацію було створено на початку минулого року. А її директором числиться Володимир Саєнко – голова федерації профспілок України. Крім сумнівної репутації цієї федерації, риторика якої часто збігалася з інтересами «ДТЕК» Рината Ахметова, цікавою є і біографія самого Саєнка. Поліція розслідує аж декілька кримінальних справ проти цієї людина, зокрема за ухилення від сплати податків та фінансове шахрайство.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тим часом, на сайті «Конгресу українських громад» відкритим текстом вказана їхня ціль: «Суб’єктивізація українських громад в процесах державотворення задля побудови української самоврядної Республіки». По суті, створення тисяч нових «ДНР-ЛНР».

Тим часом, свої ідеї Олександр Вуйцік активно просуває і через ефіри на телеканалі «РАІ», власник якого до 2014-го року був членом «Партії Регіонів». В ході одного з інтерв’ю, Вуйцік відкрито поставив питання: «А для чого нам держава?»:

То чого добиваються так звані «активісти» – успішних громад чи розвалу України? Питання риторичне.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Альтернативні «громади»: як Медведчук просуває новий тип сепаратизму