facebook

У Польщі українка народила четвірню, а її чоловікові загрожує депортація

У Польщі українка народила четвірню, а її чоловікові загрожує депортація

У лікарні Вроцлава в понеділок, 20 вересня, громадянка України народила четвірню. Такі випадки трапляються 1 раз на стонадцять тисяч вагітностей. Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на onet.pl, пологи відбулися на 30-му тижні вагітності. На світ з’явилося четверо хлопчиків масою від 1270 до 1550 грамів. Діти – здорові, однак їхньому батькові загрожує депортація в Україну.

Родина, в якій народилася четвірня, в пошуках кращого життя переїхала до Польщі з українського міста Кропивницький 6 років тому. На той момент у них вже був син, якому зараз виповнилося 16 років. Оселилися у Вроцлаві, де знайшли роботу та винайняли житло. Пізніше Марина К. та Олексій К. уклали в Польщі офіційний шлюб. Проблеми ж почалися нещодавно.

На фірму, де був працевлаштований чоловік, прийшли з перевіркою прикордонники. Виявилося, що українець працював без необхідного дозволу воєводи. Через це його покарали штрафом в розмірі 3-х тисяч злотих та видали зобовязання до виїзду з країни. Штраф чоловік сплатив, а от вирішити іншу проблему буде складніше. Поки триває стан епідемії, невідкладна депортація тимчасово відкладена, однак ця загроза постійно висить над родиною.

Українці подали апеляцію на рішення прикордонної служби. Їхній юрист каже, що ухвалу про депортацію винесли законно, однак шанси скасувати її все одно є з огляду на ситуацію, в якій опинилася родина. Жінка не може залишитися сама без чоловіка зі старшим сином та новонародженою четвірнею. А чоловік повинен мати дозвіл на роботу, щоб піти працювати й могти фінансово забезпечити сім’ю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі на історію українською родини звернула увагу уповноважена президента Вроцлава у справах мігрантів з України Ольга Хребор. Вона через “Фейсбук” звернулася до воєводи Нижньосілезького воєводства, аби той зацікавився справою.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Польщі українка народила четвірню, а її чоловікові загрожує депортація