facebook

Лікарка назвала “найкращу” вакцину проти COVID-19: зроблена за старою перевіреною методикою

Лікарка назвала “найкращу” вакцину проти COVID-19: зроблена за старою перевіреною методикою

Лікарка-пульмонологиня Світлана Гук порадила українцям, які не хочуть робити щеплення проти коронавірусу через сумніви в перевіреності вакцини, використовувати препарат CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac. Як пояснила експертка, ця вакцина зроблена “за старою перевіреною методикою”.

“Найкращий”, на її думку, препарат для імунізації Гук назвала в інтерв’ю “Укрінформу”. Лікарка зазначила, що може зрозуміти людей, у яких є питання до вакцин.

Найчастіше українців насторожує те, що передусім препарати не досліджували достатньо, як це повинно бути “в звичайному режимі”, а не під час пандемії. Пульмонологиня пояснила, що на тривалі випробування просто не було часу.

Крім того, багато нових вакцин від COVID-19 створювали за методиками, які ще не були використані раніше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“І ми всі знаємо, що кількість осіб із поствакцинальними ускладненнями таки зростає, що, знову ж таки, логічно, враховуючи все більшу кількість вакцинованих осіб. Про це ніхто не говорить пошепки, це не новина для лікарів. Але треба врахувати, що й кількість вакцинованих зараз теж дуже велика – це мільйони людей. Отже, реальний відсоток ускладнень невеликий”, – пояснила Гук.

Вона зазначила: “побочки” у конкретної особи прогнозувати неможливо. Лікарі рекомендують не робити щеплення, якщо в пацієнта лихоманка, алергія на компоненти вакцин чи загострення хронічного захворювання.

“Якщо людина боїться, але все ж хоче себе захистити від можливості важкого захворювання на COVID-19, на мій погляд, можна порадити CoronaVac”, – сказала лікарка.

Ця вакцина інактивована, тобто містить у своєму складі неактивний, “убитий” вірус.

“Мені вона дуже імпонує й тим, що містить увесь спектр білкових структур коронавірусу”, – сказала медикиня.

Додамо, що Гук очолює Центр респіраторної медицини та алергології клінічної лікарні “Феофанія” в Києві.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікарка назвала “найкращу” вакцину проти COVID-19: зроблена за старою перевіреною методикою