facebook

На Прикарпатті суд відправив за ґрати чоловіка, який погрожував “замахом” Зеленському

На Прикарпатті суд відправив за ґрати чоловіка, який погрожував “замахом” Зеленському

В Івано-Франківській області засудили чоловіка, який погрожував українському президенту Володимиру Зеленському. 29 грудня 2020 року він із телефона матері надіслав СБУ повідомлення про те, що готує замах

Чоловік отримав 3 роки і 1 місяць позбавлення волі, йдеться у рішенні Івано-Франківського міського суду.

Під час засідання суду, він заявив, що в такий спосіб хотів звернути увагу на охорону Зеленського і нібито прагнув, щоб її кількість збільшили. Крім того, він зазначив, що бажав перевірити, як будуть реагувати на таке повідомлення правоохоронні органи.

Він запевняв: жодного замаху насправді він навіть не готував, а хотів “щось поміняти в країні”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як з’ясувалося, обвинувачений має непогашену судимість, а раніше лікувався від наркотичної залежності. Як розповіла мати чоловіка, він ніде не працює, живе за її рахунок і не має ні телефона, ні комп’ютера.

У залі суду також зачитали зміст листа, адресованого Зеленському. У ньому чоловік зазначив, що так званий замах нібито готувався в Гуті, у глави держави є 294 дні, а правоохоронці регіону нібито вже знають, “що відбувається”.

“Усі дивилися фільм “Матриця”. Все відбувається трохи в іншому форматі, але не помічати очевидного, працюючи в таких структурах, – ганебно. Це схоже на футбол главою держави. Відповідальність – це засіб тиску”, – сказано в листі.

Дії підозрюваного суд розцінив як свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. Було також враховано непогашену судимість.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Службі безпеки України розповіли, що з початку президентського терміну Володимира Зеленського (з 2019 року) йому погрожували 22 рази. Ще погрози надходили на адресу міністра внутрішніх справ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На Прикарпатті суд відправив за ґрати чоловіка, який погрожував “замахом” Зеленському