facebook

Старт опалювального сезону в Україні: де включать тепло пізніше за всіх і які будуть тарифи

Старт опалювального сезону в Україні: де включать тепло пізніше за всіх і які будуть тарифи

В Україну вже прийшла холодна осіння погода, а це означає, що не за горами початок опалювального сезону.

Київ – 1 жовтня частково почався опалювальний сезон для закладів соцсфери. Для населення він може початися вже 12 жовтня.

Вінниця – 8 жовтня розпочався опалювальний сезон для шкіл, дитячих садків та лікарень. Для інших сезон почнеться, коли середньодобова температура буде триматися нижче +8 впродовж трьох днів.

Тернопіль – 10 жовтня тепло дадуть у школи, дошкільні заклади та лікарні. Дата початку опалювального сезону для населення залежить від температури повітря.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Львів – 11 жовтня почнеться опалювальний сезон для всіх категорій споживачів.

Луцьк – опалення включать також 11 жовтня.

Чернігів – 11 жовтня жителі міста отримають тепло в свої будинки.

Житомир – 11 жовтня планують почати опалювати школи, садки та лікарні. Для населення ж опалювальний сезон почнеться в залежності від погодних умов.

Чернівці – 11 жовтня почнуть давати тепло в будівлі соціальної сфери, а 18 жовтня – опалення включать і для житлових і нежитлових приміщень.

Одеса – тут тепло в будинках з’явиться найпізніше. Старт опалювального сезону заплановано на 1 листопада.

Якими будуть тарифи

з 1 травня 2021 в Україні паралельно зі звичайними місячними тарифами, діє ще і річний. Тому українці можуть вибирати для себе більш вигідну ціну.

Річний тариф – фіксована ціна щомісяця до 30 квітня 2022 року. На річний тариф населення перевели автоматично. Вартість кубометру газу у різних постачальників коливається від 7,80 гривні до 13,50 гривні.

Місячний тариф – ціна змінюється кожен місяць. Цей тариф діє для тих українців, які відмовилися від річного фіксованого пропозиції. У жовтні ціна кубометра газу у різних постачальників варіюється від 7,99 гривні до 31,06 гривні.

Постачальник останньої надії (ПОН). Якщо постачальника газу позбавили ліцензії, або він збанкрутував, то його споживачі тимчасово автоматично переходять на тарифи ПОН. Його роль в Україні виконує компанія “Нафтогаз”, але не більше 60 днів. У жовтні тариф становить 16,56 гривні за кубометр газу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Старт опалювального сезону в Україні: де включать тепло пізніше за всіх і які будуть тарифи