facebook

Коли і хто може не платити за комуналку: пояснення юристів

Коли і хто може не платити за комуналку: пояснення юристів

Якщо людина не проживає в квартирі більше місяця, то за комунальні послуги можна не платити.

Про це розповіли на сайті Центру з надання безоплатної правової допомоги.

Якщо в квартирі немає індивідуальних лічильників або споживач не користувався довго послугами, то він може не платити за все, окрім опалення. Адже квартира опалюється незалежно від того, живе в ній хтось чи ні.

Для того, щоб не платить за комуналку, потрібно не проживати в приміщенні або не користуватися ним більше 30 календарних днів. Це повинно підтверджуватися документально, відповідно до умов договорів про надання комунальних послуг (п. 6 ч. 1 ст. 7 Закону України “Про житлово-комунальні послуги”.)

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб підтвердити факт не проживання, потрібна довідка. Її можна отримати, зібравши підписи трьох сусідів, які підтвердять, що людина не проживає тут тривалий час. Якщо людина не живе за місцем прописки, то не зайвим буде отримати довідку з місця проживання про те, що ви там дійсно живете.

В якості такої довідки підійде будь-який документ, який підтверджує проживання людини в іншому місці через роботу, хворобу, навчання, тривале відрядження, відбування покарання у в’язниці і так далі.

Виконавець повинен у встановлений законом термін розглянути звернення споживача і провести перерахунок плати за послуги ЖКГ у разі їх надання або ненадання (п. 5 ч. 2 ст. 8 Закону України “Про житлово-комунальні послуги”.)

Якщо вас довго не було за місцем проживання та у вас є всі документи, які це підтверджують, то ви маєте повне право отримати перерахунок комунальних платежів і не платити за той період, коли вас не було.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Коли і хто може не платити за комуналку: пояснення юристів