facebook

“Батько наш – Бандера”. Що це за мем та звідки він узявся

“Батько наш – Бандера”. Що це за мем та звідки він узявся

Український сегмент соцмереж цими днями заполонили ролики, на яких люди різного віку, в основному школярі, масово співають самостійно або під фонограму слова “Батько наш – Бандера, Україна – мати. Ми за Україну будем воювати”.

Галасу пісня наробила напередодні 14 жовтня, коли у мережі почали поширювати відео з TikTok, на якому група школярок співає слова, а фонограмою звучить стрункий хор чоловічих голосів.

https://twitter.com/i/status/1448662990815858693

Згодом низка ЗМІ, в тому числі телеграм-канал видання “Вести”, яке називають проросійським, повідомив, що це “учні київської школи вирішили провчити вчительку, яка здалася їм “ватною”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Канал зазначив, що вчителька начебто “відмовляється виходити на роботу”, та підписав повідомлення про флешмоб “Гітлер’югенд 2.0”.

Згодом з дівчатами з ролика зв’язався львівський телеканал NTA. Дівчата повідомили, що насправді вони з львівської школи і з вчителькою в них жодних конфліктів не було.

“Ми хочемо сказати, що ЗМІ почали поширювати неправдиву інформацію про нашу вчительку з історії, яка, навпаки, нас підтримувала і допомагала здійснити цю ідею”, – розповіла дівчинка.

Втім хвиля роликів “Батько наш – Бандера” у виконанні дорослих та дітей досить швидко заповнила соцмережі – Twitter, TikTok та Instagram. Діти співають у класах, роздягальнях та туалетах.

Деякі досить жартівливі, наприклад, в одному з роликів фонограму наклали на один з виступів російського президента Володимира Путіна перед виборцями.

Сама пісня “Батько наш Бандера” у мережі з’явилася давно. Згадки про неї є ще в 2019 році.

Зокрема у YouTube багато роликів з виконанням пісні чоловічим ансамблем “Пентархія”. Саме це виконання найчастіше звучить як фонограма до численних роликів, які наповнили мережу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Батько наш – Бандера”. Що це за мем та звідки він узявся