facebook

Через виверження вулкана на острові Пальма в повітрі над Україною концентрація сірки: чи існує небезпека

В Укргідрометцентрі наголосили, що на повітря, якими ми дихаємо, концентрація сірки ніяк не впливає.

Через виверження вулкана на іспанському острові Пальма над Україною помітили повітряні маси з підвищеним рівнем концентрації діоксиду сірки. Таке явище зараз фіксують по всій Європі

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Українські науковці наголосили, що повітряні маси поширюються Європою та вже досягнули території України.

“На даний час, ці повітряні маси вже досягли території України. Але, як зазначають вчені, хвилюватися все ж не варто! Адже перевищення концентрацій діоксиду сірки спостерігається не у приземному шарі атмосфери, а на значних висотах – 10-15 км. Відповідно, на повітря, яким ми з вами дихаємо – це не впливає значним чином”, – наголосили в Укргідрометцентрі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Синоптики пояснили, що навіть, якщо випаде дощ, то суттєвої шкоди він не спричинить. Разом з тим повітряні маси із діоксидом сірки вже скоро покинуть території України.

“У випадку випадіння опадів – утворюється слабокислий дощ, який знову ж таки, за словами вчених, не становить суттєвої небезпеки для навколишнього середовища. До того ж, синоптична ситуація в Україні зараз є динамічною – повітряні маси доволі швидко переміщуватимуться територією нашої країни найближчими днями. І за прогнозами, протягом наступної доби маса повітря, що містить перевищені концентрації діоксиду сірки вже практично повністю покине територію України, відходячи у східному напрямку”, – пояснили в Укргідрометцентрі.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Через виверження вулкана на острові Пальма в повітрі над Україною концентрація сірки: чи існує небезпека